Nieuws

Gepubliceerd op 9 juni 2015 | door Redactie

0

Dorpsvisie ontwikkelen door huiskamergesprekken

Na een succesvolle brainstormavond in april, is het aan de werkgroep dorpsvisie om deze verder te ontwikkelen. Dat wil ze gaan doen met behulp van huiskamergesprekken in september. Hieronder de uitleg en aankondiging van de werkgroep.

Op donderdag 28 mei was de werkgroep dorpsvisie weer bijeen om verder te praten over de uitkomsten van de brainstormavond.

Wat we geprobeerd hebben is om uit alle ideeën en commentaren die  op die avond genoemd zijn een rode lijn te vinden, een richting die als visie kan dienen voor Jirnsum 2020. Wij hebben dat ‘waarden’ genoemd. Vanuit welke waarden gaan we de thema’s die aan de orde zijn geweest straks met elkaar invullen? De werkgroep maakt met deze waarden nu een eerste ‘verhaal’ en wil dat graag in september met zoveel mogelijk bewoners bespreken. Om te kijken of het breed gedragen waarden zijn, of dit de richting is die Jirnsum op wil.

Dat wil ze gaan doen door middel van huiskamergesprekjes. Ieder werkgroepslid ontvangt of gaat op visite bij een groepje bewoners om de ideeën onder het genot van een kopje koffie/thee te bespreken. Dit gaat in de maand september gebeuren, u ontvangt daar halverwege augustus een uitnodiging voor in de brievenbus. Het zou erg leuk zijn als er zoveel mogelijk mensen mee willen denken en praten, zodat de visie echt van ons allemaal wordt!!

Houd dus uw brievenbus in de gaten en geef u na de vakantie op voor een gezellig en inspirerend gesprekje over Jirnsum.

Met vriendelijke groet,

De werkgroep dorpsvisie: Abe Buwalda, Anne Sollie, Bert de Jong, Debbie de Vries, Erik Pereboom, Guusta Elzinga, Sake Janse, Yke Hokwerda
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen