Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 19 december 2003 | door Redactie

0

Dorpsvisies aan College gepresenteerd

De schouw met geld staat natuurlijk synoniem voor de eis die de dorpen de gemeente hebben meegegeven. Wil je de visies serieus nemen dan zal de gemeente hier structureel rekening mee moeten houden. Zowel in de organisatie als in de begroting voor de komende jaren. De dorpen en de gemeente moeten blijven roeien, anders komt de haven (lees: wensen visie) nooit in zicht.

Woorden van gelijke strekking kwamen ook uit de mond van Wietse Martens (vz Plaatselijk Belang Wergea) en Andrys de Blaauw (vz Federatie van dorpsbelangen). “We moeten een vinger aan de pols blijven houden”, aldus De Blauw. Hij sprak verder de wens uit om zo snel mogelijk een structuur vast te stellen waarin het overleg en de communicatie wordt gegoten.

Na het in ontvangst nemen van de visies was het Ype Dijkstra die de werkgroepleden toesprak. Hij sprak zijn grote waardering uit voor het feit dat zoveel mensen in zo’n korte tijd zoveel werk hadden verzet. “We zijn trots op jullie. De gemeente kan en moet hier heel veel voordeel mee doen. Het proces voor de gemeente begint nu pas”, aldus een zichtbaar tevreden burgervader.

Uiteraard kwam de krappe vermogenstoestand van de gemeente ook ter sprake. Want hoe je ook wendt of keert, alle wensen van de dorpen zijn grotendeels afhankelijk van geld. Weliswaar door de komende tien jaren heen, maar toch. Dat de gemeente nu ook op de kleintjes let, blijkt uit het feit dat er dit jaar geen kerstkaarten worden verstuurd. Daar had het aanwezige en sterk gereduceerde bestuur van Plaatselijk Belang begrip voor.De heer Martens overhandigt de visies aan Ype Dijkstra


Alle visies in één oogopslag; linksboven (Jirnsumer Kat) die van Jirnsum
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen