VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 16 oktober 2006 | door Redactie

0

Dronrijp – Irnsum 0-3

Dronrijp kansloos ten onder.

Dronrijp wacht nog steeds op de eerste overwinning dit seizoen. Ook tegen het fysiek sterke Irnsum kon Dronrijp met name in de tweede helft geen enkele aanspraak op een punt maken en werd er uiteindelijk vrij kansloos met 0-3 verloren.
Aanvankelijk kon Dronrijp in de eerste helft nog vrij goed partij bieden en kreeg het een aantal kansen op een doelpunt. Zo kreeg Dronrijp al in de 4e minuut de eerste kans, toen Arno Bosma na een afgeslagen corner op doel schoot. Zijn schot werd echter op spectaculaire wijze door een verdediger uit de bovenhoek gekopt. Vijf minuten later kreeg ook Irnsum zijn eerste kans, maar nu was het doelman Gert Jan Wispelweij die met zijn voet uitstekend redding bracht. Bij de daaropvolgende tegenaanval van Dronrijp kon Danny van Rootselaar alleen op het doel van Irnsum afgaan, maar zijn schot was te zwak om de doelman in de problemen te brengen. Gaandeweg de eerste helft werd Irnsum steeds sterker en nadat na ruim een half uur een voorzet net over werd gekopt, kwam de ploeg in de 35e minuut verdiend op voorsprong. Bij een hoge bal verloor Hillebrand Tanje het duel van zijn veel grotere en sterkere tegenstander en omdat Gert Jan ten onrechte zijn doel had verlaten, kon de bal simpel in het lege doel worden geschoven.(Marcel Brakels) 
Dronrijp had binnen vijf minuten weer op gelijke hoogte kunnen komen, maar slaagde daar helaas niet in. Zo werd uit een corner de kopbal van Schelte Hofstra van de lijn gehaald en werd een vrije trap van Arno door iedereen gemist, waardoor de bal bij de tweede paal plotseling voor de voeten kwam van Oane Posthumus, die echter van dichtbij hoog over schoot. Vlak voor rust moest Gert Jan nog redding brengen bij een vrije trap. De rebound ging over.
In de tweede helft kwam Dronrijp er eigenlijk niet meer aan te pas. Irnsum kon naar hartelust combineren zonder dat hen een strobreed in de weg werd gelegd. Het wachten was op een tweede doelpunt van Irnsum en dat kwam al in de 11e minuut na een onnodige overtreding vlak voor het doel van Dronrijp. De vrije trap werd breed gelegd en met een schitterend schot verdween de bal in de kruising.(Cor Dijkstra) Een minuut later voorkwam Gert Jan met een mooie redding nog de 0-3, maar in de 18e minuut was er ook voor hem geen redden meer aan. Na een mooie aanval werd een speler vrij voor doel gezet, die beheerst binnen schoot. 0-3. (Sjouke Pieter Visser)Dronrijp kwam nauwelijks meer in de buurt van het doel van Irnsum en had het aan de onzorgvuldigheid van Irnsum te danken, dat de uitslag niet groter werd. Vijf minuten voor tijd moest Gert Jan nog eenmaal in actie komen bij een vrije trap en ook nu redde hij uitstekend.
Opnieuw echter een nederlaag voor Dronrijp, dat met de week zijn positie op de ranglijst ziet verslechteren. 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen