Nieuws no image

Gepubliceerd op 10 januari 2011 | door Redactie

0

Druk bezochte info-avond SHP

Niet alleen direct aanwonenden maar (vooral?) ook belangstellenden – rond de 70 personen – in de zaal konden van projectontwikkelaar SHP en van stedenbouwkundige Appelman horen en zien hoe de plannen zijn. Met in totaal 26 nieuwe huizen, grotendeels vrijstaande koopwoningen, een aantal twee-onder-een-kappers en huurwoningen (waaronder levensbestendige woningen), zou er voor elk wat wils moeten zijn in dit nieuwe plan waar nu camping Molehiem nog ligt.

De vrijstaande woningen direct aan het water zullen waarschijnlijk projectmatig, maar misschien ook deels vrij bebouwd worden. Aan zowel de waterkant – met rietkragen afgekaderd – als de goothoogte van de woningen (max. 3 meter)  zijn eisen gesteld vanwege de aanwezigheid van meervleermuizen. Hun leefomstandigheden mogen niet aangetast worden.

Verder komt er een iets bredere toegangsweg naar het bouwplan die uitmondt in een soort pleintje. Bewoners kunnen links- of rechts afslaan en groter verkeer als vuilniswagens kan via het pleintje de draai maken om weer richting Rijksweg te gaan. Het afsluitende pleintje loopt dan weer met een paadje richting de Boarn, waar een openbaar stukje groen vorm krijgt. Klinkt goed voor een blokje om of om de kano in het water te laten bijvoorbeeld.

De planning is om vaart te maken: SHP wil graag in 2012 beginnen met bouwen. Vanuit de zaal werden vragen gesteld over de aanlegmogelijkheden bij de huizen, de kavelgrootte en prijzen. Geschat werd dat de prijs van vrijstaande woningen (op kavels van tussen de 500-600 m2) rond de € 350.000,= komen te liggen.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen