VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 11 oktober 2005 | door Redactie

0

DTD te sterk voor tien Irnsummers.

Beide teams probeerden met verzorgd spel de aanvallen op te zetten. Het waren echter de defensies de het eerste half uur zege vierde. Tot de 25e minuut wist geen speler een goed schot op doel te plaatsen. Het was dan ook een vrije trap, die de eerste goal van de middag inluidde. Vanaf 20 meter wist Cor Dijkstra de bal om de muur in de korte hoek te krullen. Een mooie voorsprong voor Irnsum. Er leek dan ook niks aan de hand, echter vanaf de 30e tot de 35e minuut gaf Irnsum de wedstrijd weg. Het was Erwin Radersma die een 1-2 combinatie door het centrum van de Irnsummer defensie opzette en zelf vakkundig afrondde.

In de 32e minuut ontving Cor Dijkstra zijn tweede gele kaart wegens commentaar op de leiding. Een tweede klap in een korte tijd. Als klap op de vuurpijl kwam DTD iets later ook nog eens op voorsprong door een strakke kopbal van van der Zwaag. Bij een volgende aanval probeerde de DTD spits de bal met de hand in het doel te slaan. Peter Hottinga wist nog een kopbal van de doellijn te redden. Een groot aantal beslissingen van de scheidsrechter vielen achter elkaar in het nadeel uit van Irnsum. Dit leverde de nodige frustraties op richting de man in het zwart. De scheidsrechter voelde zich dan ook genoodzaakt om een korte afkoelingsperiode in te lassen, tot grote verrassing van de spelers die tot dan toe allen een faire wedstrijd speelde.

In de tweede helft moest Irnsum gokken. Het heeft gegokt en verloren. Met het inbrengen van Bennie van Dijk (rentree na maandenlang blessureleed) werd achterin 1:1 gespeeld. Met passie en inzet werd getracht het gemis van de veldspeler te compenseren. Het gebrek aan rugdekking brak Irnsum op. Twee prima steekballen op Jeroen Jorritsma besliste de wedstrijd definitief. Tot twee keer toe wist Jeroen keeper Michel Schippers te passeren. De eerste had hij daar nog een rebound voor nodig, de tweede keer slalomde hij keurig om de goalie heen.

Irnsum bijt nog eenmaal van zich af door in de hierop volgende aanval de 4-2 te scoren. Op aangeven van Marcel Terra, schiet Rogier Nugteren de bal droog in de hoek. Gesteund door deze goal probeert Irnsum er nog een slotoffensief uit te persen. Het enige wat dit oplevert zijn drie corners maar geen goals. Het is DTD die het slotakkoord op zich neemt. Bij Irnsum ebben de krachten weg en Hendrik Harm Kingma weet dit genadeloos af te straffen door de stuiterende bal met een fantastisch schot in de kruising te knallen, 5-2. Voor de statistieken scoort Steffan Hansma in blessuretijd nog de 6-2.

Volgende week moet Irnsum zich zien te herstellen tegen LVV Friesland. Een ploeg waartegen vorig jaar nog in de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse werd gestreden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen