Nieuws no image

Gepubliceerd op 8 mei 2002 | door Redactie

0

Dubbele beenbreuk speler V.V. Irnsum

De speler, die dit jaar uitkwam voor het 2e elftal, had aangekondigd na dit seizoen de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Nog slechts een paar trainingen en één competitiewedstrijd restte hem dit seizoen. A.s. zondag zou Van den Berg – die vanaf zijn 17e jaar onafgebroken in het 1e en 2e heeft gespeeld – officieel afscheid nemen in de wedstrijd tegen Sneek 4.

Die wedstrijd zal dus aan hem voorbij gaan. Tijdens een onschuldige partijvorm kwam de speler na ca. 20 minuten in een – naar eigen zeggen – behoorlijk stevig maar fair duel ten val. Direct werd hem duidelijk dat er iets mis was. Een duidelijk zichtbare knik in het onderbeen bevestigde dat hier sprake was van een zware blessure.

Direct werd de dienstdoende huisarts gealarmeerd. Gezien het feit dat deze uit Wergea moest komen, duurde het ca. 20 minuten voor er een zekere diagnose kon worden gesteld. Deze luidde: een gebroken kuit- en scheenbeen (r). Transport per ambulance naar het ziekenhuis werd dus noodzakelijk. Alvorens deze ter plekke was waren er wederom 20 minuten verstreken. De speler heeft er dus een poosje moeten liggen. Gelukkig waren de weersomstandigheden voor hem gunstig.

In het St. Antoniusziekenhuis te Sneek werd na het maken van de foto’s duidelijk dat het geen mooie breuk was. Revalidatie zal hierdoor sowieso meer tijd in beslag nemen dan er gemiddeld aan tijd voor staat. Van den Berg, die ook secretaris is van de V.V. Irnsum, zal vanmiddag geopereerd worden. Daarbij wordt er óf een pen óf een plaat aan het scheenbeen bevestigt. Het kuitbeen wordt alleen op de plaats getrokken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen