VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 3 juni 2006 | door Redactie

0

E-2 kampioen!

Zij konden namelijk kampioen worden en moesten deze avond spelen tegen nummer twee op de lijst namelijk de Heerenveense Boys.
De jeugd vertrok om 17.45 uur met de leiders naar Heerenveen. Daar aangekomen gauw omkleden en intrainen. Toen ze hier al een tijdje mee bezig waren keken de leiders wel wat bedenkelijk. Er was nog geen enkele supporter voor Irnsum aanwezig. Maar vlak voor het begin van de wedstrijd kwam er een groep van ongeveer 25 mensen de hoek om zetten. Meteen zat de sfeer er goed in, want de wedstrijd was nog niet begonnen en iedereen riep al kom op
Irnsum.
Nu toen het begin van de wedstrijd. Wat was een ieder zenuwachtig. De leiders hielden hun mond voor het eerst dit seizoen helemaal dicht. (Bleek van de zenuwen te zijn) De ouders hieven dit echter super op en moedigden de jongens geweldig aan. Na ongeveer 15 minuten spelen schoot Marco v/d Ley op de goal en de keeper van Heerenveen keerde deze bal. Danny Stoker twijfelde niet en maakte 1-0 voor VVI. Naar nog een paar spannende minuten was het rust. De ouders
gauw de kantine in voor een bakje koffie en de jongens naar de box toe. Hier is waarschijnlijk iets goeds gezegd, want toen we met zijn allen weer op het veld kwamen waren ze alweer begonnen.
Nu de jongens waren echt super. Rienk Bijlsma maakte een prachtige 2e goal. De bal weer gauw na het midden van het veld. Maar we waren nu echt op dreef want nog geen 2 minuten later zat nummer 3 erin, deze werd gemaakt door Jelle Meintema.
Nu hadden we het allemaal in de gaten, dit werd een kampioenschap. Heerenveen wist nog 1 tegengoal te maken en dat was het dan ook. Toen het eind signaal klonk sprongen de jongens elkaar om de nek en kwamen de felicitaties van alle kanten binnen. Van de voorzitter van de Heerenveense Boys kregen onze jongens een bos bloemen. Een fles champagne volgde vanuit
het publiek, en deze werd dan ook genuttigd op een manier zo als het hoort: goed schudden en het meeste over de spelers heen. Nog even een paar mooie foto’s maken en dan naar huis.

Vrijdagavond om zes uur was de huldiging. Een mooie medaille voor alle spelers en natuurlijk de rondgang door Jirnsum.
Gabe en Marijke hadden de autoambulance omgetoverd tot een ware kampioensauto. De jongens wouden er dolgraag op (ondanks de vele regen) en gingen dan ook met hun leiders door het hele dorp heen. Ze hadden onderweg een echt kampioenslied bedacht en zongen dit uit volle borst.
Na deze mooie rondrit nog heerlijk met zijn allen eten. De spelers hebben hier hun leiders nogmaals bedankt en de leiders de spelers en alle supports van E2 die toch maar weer even elke keer in weer en wind langs het veld staan.
Het was een zeer geslaagd feest voor spelers, leiders en ouders.

../images/nieuws/1emap/E2-1.jpg

../images/nieuws/1emap/E2-2.jpg
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen