Aanpassen camera

Gepubliceerd op 7 november 2014 | door Redactie

0

Een aangrijpend verhaal van een huwelijksfotograaf.

De mooiste dag van… Arno & Mia       6 November 2014

Een dag met heel veel liefde!

Het was op een maandagmiddag dat ik een telefoontje kreeg van iemand uit Irnsum.
Hij was op korte termijn op zoek naar een fotograaf voor een huwelijksreportage. Als verrassing! Na de nodige informatie vroeg ik uiteraard wanneer de trouwdag was. Schrik. De trouwdag was over 4 dagen!

Zo reed ik die vrijdagmiddag naar een bruidspaar wat ik niet kende. Voor de bruid was het nog steeds een verrassing dat er een fotograaf aanwezig zou zijn, de bruidegom wist inmiddels wel dat ik zou komen.
Bijna tegelijkertijd met mij arriveerden de eerste vrienden en familieleden van het bruidspaar. Sommigen van hen kwamen zelfs op hun stoere motorfietsen.

8203 i

Het leek wel bijna alsof het hele dorp was uitgelopen om getuige te zijn hoe de bruidegom zijn mooie bruid thuis op kwam halen. In de straat zag het zwart van mensen en het applaus galmde door heel Irnsum. Mijn eerste kippenvelmomentje was een feit!

8249 i

Toen de bruid in de keurig gepoetste trouwauto had plaatsgenomen, had ik mooi even een ogenblik om me aan haar voor te stellen. Nadat ze van de eerste verbazing was bekomen, zag ik ook blijdschap in haar ogen. Het tweede kippenvelmomentje….!

Toen kwam die hele lange stoet in beweging. Het bruidspaar voorop meteen daar achteraan de auto met hun 3 prachtige kinderen, die vervolgens gevolgd werd door al die motoren. Met veel feestelijk kabaal vertrokken ze naar het gemeentehuis in Grou.

8271 i

Hoewel er voor heel veel mensen geen stoel meer te vinden was, paste het hele gezelschap toch in de trouwzaal. Allemaal waren we getuige van een mooi, emotioneel huwelijk. Er werd terug gekeken naar het moment dat ze elkaar hadden leren kennen, al meer dan 20 jaar geleden. En dat ze het nooit echt nodig hadden gevonden om te gaan trouwen: “zonder dat formuliertje weten we ook wel dat we van elkaar houden”. Die liefde was nog steeds onverwoestbaar sterk, misschien wel sterker dan ooit en toch hadden ze nu wél voor een mooie trouwdag gekozen. Gewoon omdat ze, zoals ze het zelf noemden, toe waren aan iets leuks.

Er was zoveel verdriet hun leven binnen komen sluipen en er was zoveel zorg rond de gezondheid van de bruid gekomen, ze wilden gewoon even een dag met heel veel feest!
Ze wilden iedereen laten zien dat hun liefde onbegrensd is. Niet alleen voor elkaar, maar ook hun 3 kinderen mogen uit die liefde putten.

8396 i

Na de mooie plechtigheid maakten we nog een paar foto’s in het parkje vlakbij het gemeentehuis. Natuurlijk werden de kinderen hier ook bij betrokken.
Want op deze dag liet een heel gezin zien dat ze voor altijd in liefde met elkaar verbonden zullen zijn.

Lieve Mia & Arno, hoewel we nooit eerder een woord hadden gesproken, heb ik vrijdag 31 oktober twee hele sterke mensen mogen leren kennen. Op een gegeven moment ben ik maar gestopt met het tellen van de kippenvelmomentjes, het waren er zoveel… Met respect en bewondering kijk ik op jullie trouwdag terug en ik wens jullie zó ontzettend veel liefde toe!

pic1 252pic1 253pic1 254pic1 255

Ina Hoekstra heeft 66 prachtige foto’s op DVD gezet waar ik een mooi huwelijksreportage boek van ga maken.
Ina heeft dit alles pro deo gedaan. 

Jappie Sikkema
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen