VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 20 september 2004 | door Redactie

0

Een goed begin is het halve werk

Irnsum moest de wedstrijd van MKV rechtzetten, en hoe kan dat beter dan tegen de koploper te winnen.
Een zonovergoten sportcomplex en zo´n tweehonderd man publiek waren goede voortekenen.
Irnsum startte furieus. Direct druk zetten leidde na één minuut al naar de 1-0. Een voorzet van Peter Hottinga werd het doel ingewerkt door Remco den Dulk.
Akkrum duidelijk nog niet wakker wist even niet waar ze het moest zoeken. Irnsum had duidelijk de betere hand en bleef constant druk houden op de bal.
Een kapbeweging en een schitterend puntertje leidde naar de 2-0 door Martin Hiemstra.
Een goed begin is het halve werk, zegt men wel eens, maar na de 2-0 liet Irnsum het touwtje iets meer vieren. Een snelle wissel aan Akkrumzijde, Erik Otten voor Harry Petter moest de oplossing brengen.
De wissel deed gelijk blijken. Na een half uur spelen een ééntwee prachtig middels een lob in de verre hoek achter doelman Michel Schippers gewerkt door Jacob Brouwer.
Akkrum kreeg het betere spel maar dit leidde niet tot opgelegde kansen.

Na de thee herpakte Irnsum zich. Druk zetten waardoor Akkrum er veelal niet uitkwam. Ook het publiek aan Irnsumzijde had door dat een duwtje in de rug wonderen kan doen. Een vrije trap van Cor Dijkstra werd ingekopt door Rogier Nugteren die goed voor de keeper kwam.
Rogier Nugteren was daarna ook verantwoordelijk voor de 4-1.
Nadat het publiek hem opgezweept had, was hij degene die goed doorging en Remco den Dulk een niet te missen kans bood, die simpel ingetikt werd.
Wederom liet Irnsum de touwtjes weer wat vieren, en wederom had dit een goal tot gevolg. Het was Erik Otten die uit de draai binnenschoot na miscommunicatie tussen de verdediging van Irnsum.
Nadat de 4-2 was gevallen ging Akkrum op zoek naar de aansluiting.
Maar door druk te zetten voorin creeer je achterin ruimte voor de tegenstander. Het was Remco den Dulk die ditmaal eenzelfde bal als Rogier Nugteren bood aan Dick Hellinga die de bal binnentikte. 5-2 tevens de eindstand.

Drie prachtige toch wel zeer verdiende punten voor Irnsum. Vier op een Rij? Het kan, één van de vier is gewonnen.

Waar de kansen vorige week er niet in gingen, lukte het vandaag wel. Zoals eerder gezegd “Een goed begin is het halve werk”.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen