VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 25 april 2005 | door Redactie

0

Een lange voetbaldag in Jirnsum met winst en verlies.

Het tweede elftal van Irnsum kwam in de wedstrijd tegen Harlingen verdiend op voorsprong door een doelpunt van Anne Bertus v.d. Meulen in de eerste helft. In de tweede helft waren er kansen volop voor Irnsum, maar het bleef bij de 1-0 voorsprong.
Gelukkig blies de scheidsrechter op tijd af, zodat het tweede elftal kampioen is geworden in de reserve 3e klasse. Hulde aan alle spelers, die wisselend voor de eerste en tweede selectie speelden.
Maar hulde in het bijzonder aan trainer Piet de Jong, assistent trainer Gert-Jan Heeremans en leiders Hessel v.d. Beij en Wiebe v.d. Meer.
Zondagmiddag 1 mei a.s. om 1700 uur wordt er gelegenheid geboden om de spelers en trainers en leiders te feliciteren met hun prestatie in de kantine van het sportcomplex van V.V.Irnsum.

Het eerste elftal van Irnsum kon bij winst op Warga periode-kampioen van de tweede periode worden. Meteen na de aftrap trok Irnsum onder leiding van invaller-scheidsrechter D. Zijlstra uit Mantgum, die, ondanks zijn jonge leeftijd feilloos floot, meteen ten aanval en dat leverde weliswaar kleine, maar toch kansen op voor Irnsum. Maar verder dan een kopbal die over ging leverde het openingsoffensief van Irnsum niets op.
De aanvalllers van Warga loerden op de counter en waren daarin dan ook levensgevaarlijk.
Irnsum moest het spel maken en Warga wachtte rustig af.
Tolsma van Warga moest na ruim een kwartier, na een ongelukkige botsing, geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Tadema.
Warga heeft na het eerste kwartier het beste van het spel, met af en toe gevaarlijke aanvallen, maar invaller-keeper Rene v.d. Meer houdt rustig stand. Voor Irnsum is Marcel Terra nog dicht bij een doelpunt met een schot of was het een voorzet, op het doel van Warga, maar keeper de Vlas slaat de bal met een hand over het doel.
Een onderschepping van Sjoppie Visser brengt nogmaals Marcel Terra in stelling, maar zijn schot gaat over.
In de 21e minuut een razendsnelle uitval van Warga, de verdediging van Irnsum blijft staan voor vermeend buitenspel, en Veenstra scoort beheerst voor Warga: 0-1. Het tempo bij Warga gaat omhoog, en dat levert kansen op voor Wielinga, met een schot ineens op het doel van Irnsum, gelukkig pareert keeper Rene v.d. Meer het schot.
Kooistra van Warga mikt in de korte hoek, maar weer is Rene v.d. Meer op zijn post. De kansen voor Warga stapelen zich op: eerst probeert Veenstra met een boogbal de Irnsummer keeper te passeren en even later spat een vrije trap van Warga op de vuisten van Rene v.d. Meer richting corner. Na ruim 34 minuten treuzelt de achterhoede van Irnsum met het wegwerken van de bal, Kooistra haalt van dichtbij uit in de rechterhoek: 0-2.
Nog geen minuut later heeft Irnsum het antwoord: Marcel Terra kopt een voorzet schitterend in: 1-2. Er blijven kansen over en weer met een beter spelend Warga.
Veenstra krijgt op slag van rust nog een gele kaart wegens natrappen.
Hij krijgt gezelschap van Douwe Elzinga met eveneens een gele kaart. Sjoppie Visser mist in de slotminuut van de eerste helft het doel op 1 meter, het blijft voorlopig 1-2 voor Warga.

In de tweede helft spelen Alex Dijkstra en Rogier Nugteren voor Douwe Elzinga en Theo Terra. Irnsum start met aanvallend voetbal en probeert Warga onder druk te zetten. Het maakt gebruik van zijn sterkste elementen: teamgeest en wedstrijdmentaliteit. Het levert 3 uitgespeelde kansen op: eerst Rogier Nugteren alleen voor de keeper, maar helaas geen doelpunt, hierna Peter Hottinga die te zacht inschiet, en hierna de grootste kans voor Sjoppie Visser, ook alleen voor de keeper, hij mikt net 1 meter naast.
En de oude voetbalwet die luidt: als je ze zelf niet maakt, maakt de tegenstander ze, blijkt weer van toepassing te zijn. Wielenga schiet in de 71e minuut de bal onhoudbaar in: 1-3.
Een paar minuten later wordt een vrije schop van Warga ineens achter doelman Rene v.d. Meer geplaatst: 1-4.
Het is over en uit, al wil Irnsum nog met de moed der wanhoop druk leveren, verder dan een schotpoging van Rogier Nugteren komt het niet. In de laatste minuten valt voor Irnsum laatste man Remco den Dulk geblesseerd uit.
Het blijft bij een verdiende overwinning voor Warga, dat overall de betere ploeg was.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen