Nieuws

Gepubliceerd op 28 juni 2017 | door Redactie

0

Een waardig afscheid van Juf Kim

Afgelopen dinsdag was het dan zo ver. De allerlaatste eindvoorstelling onder begeleiding van Juf Kim. De voorspelde regen bleef gelukkig uit en zodoende kon deze afscheidsvoorstelling buiten plaatvinden met de stereo op 10. Zoals ieder jaar, iedere eindvoorstelling, Sinterklaasvoorstelling of ALS streetdance act, ging het in de gebruikelijke volgorde van klein naar groot, twee keer en een einddans met zijn allen. Maar hoe vaak alle ouders deze meiden ook al heeft op zien treden, het blijft een genot om naar te kijken.
De altijd goedlachse Juf Kim weet keer op keer haar enthousiasme over te brengen op de meiden en dat enthousiasme druipt er vanaf. Allemaal zijn ze blij, gemotiveerd, en geconcentreerd.

Meteen na de laatste dans richtte Kim zich tot de meiden en namen emoties de overhand. Met een lichte trilling in de stem en een brok in de keel legde Kim uit dat ze de groep ontzettend gaat missen, dat het een fantastische tijd was en dat ze het geweldig vond dat ze de oude meiden op heeft zien groeien.

Een greep uit de speech van Marjolein leerde de aanwezigen dat Kim echt wel iets neergezet heeft hier in Jirnsum. Dat bleek onder andere uit de volgende feiten:
– In 2008 begonnen met streetdance; 2 groepen met 14 kinderen.

– In 2009 waren het al 3 groepen met 34 kinderen.

– In 2010 kwamen de spiegels.

– In 2011 voor het eerst aan een wedstrijd meegedaan in Franekeradeel.

– In 2012 had LOCI 6 groepen met 62 kinderen op dansen.

– In 2012 voor het eerst meegedaan aan de voorrondes van het Noord Nederlands kampioenschap.

–  Met diverse groepen bekers gewonnen.

– Ook was er een poosje zelfs een waar demo team van meiden uit Jirnsum, Raerd en Akkrum door jou opgericht.

– Tussendoor 2x een half jaar op wereldreis geweest.

– Sinds 2013 is er ook een Dance Fit groep dames die met veel plezier jouw lessen volgen en die jij met veel enthousiasme les geeft.

Het is wel duidelijk dat juf Kim een begrip is in Jirnsum. Ze heeft heel veel betekend voor heel veel meiden. Na 9 jaar vind Kim het tijd om een andere weg in te slaan en richt ze zich op het vinden van een baan die aansluit op haar studie.
Voor het bestuur kwam dit besluit wel als een schok, maar er was wel begrip voor. Het bestuur moest wel op zoek naar een opvolger, maar die had Kim, zoals ze is, zelf al gevonden. Via Kim kwam het bestuur bij ‘Dance Company 058’ terecht. Zo kon meteen Ebony Juana voorgesteld worden en overhandigde Kim het stokje. Per september zal Ebony de lessen overnemen.

Over en weer werden nog bloemen, chocolade, voor Kim diverse waardebonnen en van de meiden een boek met knutselwerken overhandigd. Er werd geknuffeld, getroost, gelachen en een traantje weggepinkt. Een ieder was getuige van het einde van een tijdperk. Een mooi tijdperk.
Zaterdag tijdens ALS-dag zal Kim met de meiden nog één keer te bewonderen zijn en het aller-allerlaatste kunststukje zal Kim haar eigen georganiseerde afscheidsfeest zijn in De 2 Gemeenten.

Juf Kim, bedankt voor de mooie dansen, de mooie muziek en de vrolijke momenten. Zoals Marjolein het afsloot: je bent een topper!!
????????????????????????????????????

 

sd2

 

sd4

 

????????????????????????????????????

 

????????????????????????????????????

 

????????????????????????????????????

 

 
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen