VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 6 december 2005 | door Redactie

0

Eerlijk zullen we alles delen: Irnsum-Black Boys 2-2

Een Irnsummer verdediging die tweemaal voor Sinterklaas speelt, het strooien met gele kaarten, het wild geraas van de beide supportersgroepen en het donkere weer met een gure wind dwars over het veld.
Een veld, waar zelfs het paard van Sinterklaas zou struikelen en een waterig zonnetje dat door de bladloze bomen scheen. Maar ook zonder rijm was het een aantrekkelijke wedstrijd met de nadruk op strijd.

Irnsum kwam scherp uit de startblokken op het zwaar te bespelen veld.
Het resulteerde in een schot van Martin Hiemstra op het doel van Black Boys, dat rakelings naast vloog. Ook Peter Hottinga schoot met scherp op doelman de Jong van Black Boys, die bekwaam een Irnsummer treffer voorkwam.
Irnsum had gedurende de hele eerste helft een veldoverwicht, maar kon zich geen uitgespeelde kansen creeren. Black Boys counterde tweemaal levensgevaarlijk met schoten van Bleeker en de Vries, maar doelman Michel Schippers voorkwam dat Irnsum op achterstand kwam.
Wim de Wit leverde ver in de eerste helft een hoge voorzet af, die waarschijnlijk onbedoeld bijna in de uiterste hoek van het doel van keeper de Jong verdween.
Het was de laatste offensieve daad van Irnsum, dat met een Frits van Tuurenhout
stand van 0-0 ging rusten.
Na rust wederom een strijdlustig Irnsum met een schot van Wim de Wit dat net naast ging. Irnsum bleef echter volop druk houden op de verdediging van Black Boys. Na 10 minuten was het eindelijk raak; bij een scrimmage voor het doel van Black Boys schoot Marcel Terra via een been van een verdediger van Black Boys de bal hard in: 1-0.
Martin Hiemstra kopte nog geen twee minuten later de bal net naast het doel.
Een onnodig hoog weggeschoten bal bracht keeper Michel Schippers in de problemen, hij liet de effectvolle bal los en tot ontzetting van alles wat Irnsum was, hobbelde de bal via de doelpaal in het doel:1-1.
Een evenzo onnodige en te korte terugspeelbal op de keeper van Irnsum bracht Black Boys aan de leiding: 1-2.
Het voetbalspel werd er aan beide kanten niet beter op. Aan beide kanten veel overtredingen en dito vrije schoppen. In de vrijwel laatste minuut schoot Remco
den Dulk de bal listig in en de ingevallen Rogier Nugteren bracht de verdiende gelijkmaker op zijn naam:2-2.
Het werd bijna nog 3-2 voor Irnsum door een kopbal, maar keeper de Jong van Black Boys reageerde voortreffelijk en ranselde de bal uit het doel.
De meegereisde supporters van Black Boys roerden zich, net als de hondstrouwe aanhang van Irnsum, maar gelukkig bleef het bij wild geraas en werd het heerlijk avondje besloten met een gezellig samenzijn in de kantine van Irnsum.
De gele kaarten van scheidsrechter Holtrop uit St Johannesga werden als strooigoed in beide schoenen gedaan.
De vv Irnsum blijft door dit resultaat goed meedoen bovenin de 4e klasse A en in de tweede periode.
Zo werd het toch nog een heerlijk avondje voor heel Jirnsum.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen