VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 4 oktober 2003 | door Redactie

0

Eindelijk eerste winst Irnsum C1

Na enkele kleine nederlagen werd er dan afgelopen zaterdag 4 oktober eindelijk gewonnen!!!! Tegenstander UDIROS (Nieuwehorne) werd in een even spannende als matige wedstrijd met 1-0 verslagen.
Vooraf was al bekend dat als C1 eens wilde winnen vandaag de uitgelezen mogelijkheid daarvoor was. Maar om nou te zeggen dat het wel even zou gebeuren, nee.

De ploeg betrad het veld in een 4-3-3 formatie terwijl de afgelopen wedstrijden allen in 4-4-2 werden afgewerkt. Voor de spelers even wennen, maar geen probleem.
De eerste minuten waren dan ook voor UDIROS, maar de Irnsum- verdediging kwam er zonder kleerscheuren doorheen, mede dankzij goed keeperswerk van Xander Voulon. Langzaam aan nam Irnsum het initiatief over en werd het enkele malen gevaarlijk door acties van o.a.
Ramon “dribbel” van der Berg en een verwoestend schot van Laurens Hiemstra. Op het middenveld liep het drietal onder aanvoering van Bert Krips zich de longen uit het lijf en maakte het de tegenstander ontzettend moeilijk om e bal daar in de ploeg te houden.
Nadat in de 25e minuut de bal opnieuw op het middenveld was afgepakt kwam deze in de voeten van Ali Sayad die met een slimme steekbal Ramon van der Berg aan de rechter kant diep stuurde. Deze vond na een tegenstander uitgespeld te hebben Harm van der Hoek vrij voor de goal en deze ronde de aanval zeer kalm af. Voor het eerst dit seizoen stond C1 voor.
De complimenten van de leiders en trainer in de rust leken een verkeerd effect te hebben op de spelers.

In het begin van de 2e helft werd de ploeg een beetje overlopen, maar door een extra stuk inzet kreeg het langzamerhand de wedstrijd weer een beetje onder controle. Kansen waren er aan beide zijden, waarbij de kopbal van Ali uit een vrije trap van Ramon als hoogtepunt gezien kon worden. Dat koelbloedig verdedigen ook onder druk kan, liet de ingevallen Ruurd Haringsma zien toen deze in alle rust en kalmte een inzet uit een corner bij de tweede paal van doellijn haalde. Even later opnieuw een scrimich voor de goal van de prima keepende Xander, maar tot ieders opluchting verdween de bal naast het doel. Ondanks de hevige druk hield de verdediging goed stand en wist men er via de counter er zo nu en dan nog zeer gevaarlijk uit te komen.

Over de hele 70 minuten gezien misschien geen terechte, maar een zeer zwaar bevochten overwinning voor een ploeg die deze overwinning heel erg nodig had.

Sierd-Jan de Leeuw
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen