Nieuws no image

Gepubliceerd op 12 september 2002 | door Redactie

0

Einduitslag en prijsuitreiking ZomerGames

In het begin waren het met name Klaas de Haan en Hein-Geert Riemersma die de ranglijst van de WK-pool aanvoerden. Maar gaandeweg het toernooi kwamen de echte kenners bovendrijven. Tot het laatste moment bleef het spannend in de pool. Het waren uiteindelijk de bonuspunten voor de finalisten en de wereldkampioen die de prijswinnaars vaststelde. Op de dag van de finale had geen enkele deelnemer van de top-5 Brazilië in de finale, laat staan als wereldkampioen. Daarom werd het uiteindelijke erepodium gevormd door de volgende deelnemers (die dat wel hadden voorzien):
1. Michael de Groodt (Purmerend), 200 punten
2. Dirk Stoker (Jirnsum), 199 punten
3. Mark Broersma (Jirnsum), 196 punten

Grote verassing is toch wel Dirk Stoker die de finalisten alsmede de uiteindelijke wereldkampioen goed had voorspeld. Goed voor 15+15+20=50 punten. Daarnaast ook verbazing: iemand uit Purmerend die de Jirnsumer WK Pool wint? Na contact te hebben gezocht met Michael bleek het een kennis van Jirnsumer Ronald de Haan de zijn. Michael of Mike is 25 jaar, vader van Donavan (zie foto) en inboundplanner bij Frans Maas. Zelf speelt hij voetbal bij SV Kwadijk in Kwadijk. Over de volgende pool laat hij ons het volgende nog weten: “…ik zal terugkomen om mijn titel te verdedigen. De EK-titel is mijn volgende doel.”

De rode lantaarn is naar Martin Leemburg gegaan. Als zijn voorspellingen uit waren gekomen dan hadden we een zeer verrassend en doelpuntrijk WK beleefd. Een terechte, en sportieve, verliezer. Beste vrouwelijke deelneemster was met 194 punten de uit Leeuwarden afkomstige Gail Struik, een collega van Jancko Posthumus.

PS. Geef nu ook u voorspelling voor de wekelijkse voetbalpool. Deze vindt u op de homepage. En anders zien we u weer bij de pool van Euro2004 in Portugal!

Om de bezoekers tijdens de zomermaanden wat extra’s te bieden kwam Jirnsum Online dus ook met een ZomerQuiz. Gedurende 3 maanden stelden we ze in de gelegenheid om de kennis van en over Jirnsum wat op te vijzelen. Er werden totaal 14 vragen gesteld. Veel antwoorden kon men via zoekmachines vinden of via de website zelf.

Er hebben 34 personen aan de ZomerQuiz meegedaan. Ongeveer een derde daarvan deed frequent mee. Na een paar weken werd al duidelijk dat de strijd om de eer ging tussen Roelof Keizer, Remco den Dulk en Sjoppie Visser. De competitie tussen genoemde heren bleef tot de voorlaatste vraag spannend. Uiteindelijk was het Sjoppie Visser die aan het langste eind trok.

Hij scoorde met 11 juiste antwoorden het best. Hij had zelf gedacht dat dit er 13 zouden zijn. Dit was net iets te hoog gegrepen, maar van Sjoppie kan worden gezegd dat hij nu een echte ‘Jirnsum-kenner’ is geworden. Roelof en Remco verdienden beide een plaats op het erepodium met 9 goed beantwoorde vragen.

Zie hieronder de gelukkige en trotse prijswinnaars!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen