Bedrijven no image

Gepubliceerd op 18 maart 2010 | door Redactie

0

Elzinga BV genomineerd voor Friese Onderneming van het Jaar

Elzinga BV heeft 65 medewerkers en is gespecialiseerd in schadeherstel, carrosserieonderhoud, schilderwerken, jachtcoating, stralen en coaten, industrieel spuitwerk en reclame. Het is een typisch familiebedrijf – inmiddels is de 4e generatie Elzinga actief in de leiding – dat dit jaar het 150-jarige bestaan viert. 

Inmiddels verricht Elzinga veel ‘standaard’ kleinschalige projecten maar worden er ook verschillende grootschalige projecten verricht voor opdrachtgevers uit het hele land of zelfs daarbuiten. Sinds de jaren zeventig is het Ministerie van Defensie een vaste opdrachtgever, maar ook voor het Amerikaanse en Engelse leger zijn opdrachten verricht.

De ‘Friese Onderneming van het Jaar 2010’ dient ook ‘groen’ uit te stralen. Elzinga heeft als speerpunten ‘het minimaliseren van milieubelasting in productieproces, veiligheid en deskundigheid bij medewerkers, innovaties en respect voor de samenleving’. Binnen het bedrijf wordt met High Solid- en watergedragen lakken en de meest zuinige apparatuur gewerkt, en via speciale filterinstallaties worden alle afvalstoffen zorgvuldig gescheiden. Ook wordt het straalmiddel van het gritstralen hergebruik. Daarmee voldoet het bedrijf aan ‘Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’.

De twee andere genomineerden zijn Incassade Nederland BV uit Leeuwarden en Jongbloed BV uit Heerenveen. De finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar vindt plaats op dinsdag 27 april in het Distributiecentrum van Poiesz Supermarkten BV in Sneek.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑