Nieuws no image

Gepubliceerd op 25 mei 2003 | door Redactie

0

Erica Terpstra opent jachthaven op It String

De haven werd officieel geopend door het hijsen van de bedrijfsvlag. Dit werd gedaan door de eigenaren Idwine Hokwerda en haar partner Oscar. Maar voor het zo ver was, bracht VVD-coryfee Terpstra door het brengen van een aantal smeuïge anekdotes de gasten aan het lachen. “We zijn hier allemaal van het sportieve slag en lekker onder elkaar. Daarom heb ik besloten vandaag geen hoedje op te doen”, aldus de oud-politicus.

Aan de gasten maakte ze tevens kenbaar dat ze, net als De Boarnstream, veel met ‘het water’ heeft. Zo meldde de oud-staatssecretaris dat ze in het verleden topzwemster was en hier successen mee haalde. Een olympische medaille was het hoogtepunt. Maar er was meer met dat water. “Geloof me of niet, maar hier staat een persoon voor je die voor 80% uit water bestaat”, grapte ze.

Na het ‘voorspel’ kwam het formele gedeelte. Ze roemde de familie Hokwerda, die al ruim 40 jaar in deze business zitten. Ze had waardering en respect voor het maatschappelijke ondernemersschap wat er gevoerd is en nu nog wordt voortgezet. Terpstra: “Een verwaarloosde haven renoveren en maken tot wat het nu is verdiend een compliment.”

Na het hijsen van de vlag en het afschieten van drie saluutschoten werden de (schoon)ouders van de jonge ondernemers bedankt. Daarna was het tijd voor een borrel. Alles opgefleurd door een shantykoor en een trekzakkenorkest.


De nieuwe jachthaven


Folk en Shantykoor Rolling Home


V.l.n.r. Oscar, dhr, Hokwerda, mevr. Hokwerda en Idwine


Erica Terpstra spreekt de gasten toe
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen