Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 7 maart 2002 | door Redactie

0

Evaluatie Bûtlânswei

Volgens de Beleidsvisie Verkeer en Vervoer Boarnsterhim is het een erftoegangsweg voor omwonenden. Voor vele automobilisten was en is de verleiding nog steeds groot om via de Bûtlânswei de drukte en de snelheidscontroles op de N354 (Snitserdyk) te mijden.
Gelet op de vele soorten reacties van bewoners uit De Lege Geaën, is vorig jaar door het college van B&W besloten verkeerstellingen te verrichten op de Bûtlânswei en omliggende wegen. Deze verkeerstellingen (uitgevoerd door ingenieursbureau Oranjewoud) geven de feitelijke effecten weer van wat de afsluiting van de Bûtlânswei op het buitengebied De Lege Geaën teweeg heeft gebracht.
In het voorjaar willen burgemeester en wethouders van Boarnsterhim een evaluatie met betrekking tot de Bûtlânswei. De verkeerstellingen zijn hierbij ondersteunend. In april wordt Plaatselijk Belang uitgenodigd voor een gesprek, waarin onderlinge gedachten worden uitgewisseld over de resultaten van de evaluatie aangaande de Bûtlânswei.
U als bewoners van Jirnsum kunt uw reactie(s) schriftelijk inleveren, vóór 20 maart, bij de bestuursleden Jos Reintjes, Dekemastrjitte 50 of Baukje Terwissche van Scheltinga, Wjitteringswei 6b. Zij nemen uw reacties dan mee voor het overleg.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen