VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 1 maart 2003 | door Redactie

0

F3 nu al aspirant kampioen

Voor de wedstrijd was er nog wat gemompel van sommige spelers over het niet ideale speelveld, en over wat voor soort/lengte noppen er moesten worden gebruikt.
Maar eenmaal op het veld in het felbegeerde Jirnsumer IKWSS shirt waren de heren alweer in goede doen om een aantrekkelijk potje voetbal op de mat te leggen. Helemaal toen de spelers de supportersvlag in het doel van de tegenstander zagen hangen. Dit werkte als een rode lap op een stier.


Voetballen richting F3-side geeft altijd een veldoverwicht

De voetballers van Irnsum F3 moesten met man en macht in bedwang worden gehouden. Maar door de zeer excellente leiding en de professionele houding van de zeer ervaren scheidsrechter Dirk Stoker was dit een fluitje van een cent.

We gingen voortvarend van start. Binnen twee minuten stond er al 1-0 op het scorebord door een treffer van Jelle ‘topscoorder’ Meintema. Met dank overigens aan de overige 13 spelers die bij de kluts betrokken waren. Irnsum had een duidelijk veldoverwicht, maar de keeper van Read-Swart wist veel schoten te keren waardoor we met 1-0 limonade gingen drinken en drop gingen eten.


In de rust geconcentreerde blikken, want de klus is (nog) niet geklaard

Na de rust tapte Read-Swart duidelijk uit een ander vaatje. Al snel werd de 1-1 gescoord. Blijkbaar lagen de dropjes wat zwaar op de maag bij de Jirnsumer defensie. Maar gelukkig wisten we goed om te gaan met deze tegenslag. Iedereen bleef positief hetgeen resulteerde in een fantastische solo van wederom Jelle ‘topscoorder’ Meintema waaruit hij scoorde op koelbloedige wijze waar menig Irnsum 5 speler nog een puntje aan kan zuigen. Maar ook aan deze vreugde kwam snel een einde. Gelegenheidskeeper Hidde Hoekstra (inmiddels F3 vedette) wist een schot van Read-Swart niet tegen te houden: 2-2.

De 2-2 was voor Jorrit Damsma de druppel. Hij zou en moest vandaag winnen met zijn oude teammaatjes (Jorrit was gastspeler). En als de wil er is, dan komen de doelpuntenvanzelf moet Jorrit gedacht hebben. Een man een man, een woord een woord want deze wedstrijd zal de geschiedenisboeken in gaan met een eindstand van 4-2, tweemaal Jorrit. Na het eindsignaal ging menig ouder met een voldaan gevoel naar huis. Irnsum F3 had haar ambities duidelijk kenbaar gemaakt aan de supporters en de rest van de competitie: kampioen worden.

Bij het penaltyschieten bleek andermaal dat Irnsum een maatje te groot was voor Read-Swart. Jubbega, zijt gewaarschuwd! Tot volgende week!


Waardevolle instructies van technisch directeur Fata Loco

Deze score werd mede mogelijk gemaakt door de toppers:
Sietse Jan Fennema
Michiel Hoekstra
Marco van der Ley
Jelle Meintema
Danny Stoker
Jorrit Damsma (gastspeler)
Hidde Hoekstra (gastkeeper)

Verhinderd wegens contractuele verplichtingen elders:
Marco Wijtsma
Sido Brinksma
Mike Dijkstra
Albert Hofstra
Simon Hoekstra

Auteurs: Robert Nugteren en Rienk de Vries
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen