Nieuws no image

Gepubliceerd op 23 augustus 2002 | door Redactie

0

Facelift voor dorpscafé Jirnsum

In het Merkeweekend was het swingen geblazen bij De Fantast. Er waren optredens van La Danza, Harde Heren, Jit Iizer en de Lucky Daltons. Uniek was het dat alle bands het optreden vanaf het terras verzorgden. Het schitterende zomerweer liet dit natuurlijk toe.

Gezelligheid troef dus. Maar ook hard werken voor de kroegbaas en zijn personeel. En of dat allemaal nog niet genoeg was, wachtte vanaf maandagochtend de volgende grote klus. ’s Morgens vroeg stonden de timmerlieden klaar om het café te voorzien van een facelift.

Het hele café wordt voorzien van een nieuwe eikenhouten vloer. De huidige vloer lag er jaren in en was, zeker in de ogen van Jan Bleeker, aan vervanging toe. En wat is er dan mooier dan een echter houten vloer. ‘Als je het doet moet je het goed doen’ is het credo van Bleeker.

Maar ook de wanden krijgen een ander aanzien. Er wordt een – eveneens houten – lambrisering aangebracht. Bovendien wordt het gehele café van nieuw schilderwerk voorzien.

Tot slot komt er een nieuwe entree. Voor de oude ingang komt een ‘klompenhokje’ . Hier zal de garderobe worden gehuisvest, maar het zorgt er bovendien voor dat tijdens de komende maanden de kou en tocht buitensdeur blijft. Te zijner tijd wordt deze hal, die ongeveer 2,5 bij 2,5 meter meet, geïntegreerd in een veranda. De plannen hiervoor liggen al klaar.

Al met al kunnen we stellen dat het dorpscafé een aanzien zal krijgen dat hoort bij een dergelijke gezellige gelegenheid. Was er eerst al de grondige opknapbeurt van de bovenzaal, nu dus het café zelf. Uitbaters Jan en Wiep heropenen op 30 augustus a.s. de zaak en hopen u natuurlijk weer regelmatig te mogen ontvangen.

Meer info vindt u via de pagina van café Fantast op jirnsum.com.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen