KV Irnsum no image

Gepubliceerd op 16 februari 2003 | door Redactie

0

Federatie wintertraining schooljongens Akkrum

De groep bestaat uit 20 jongens die uit Sint Nicolaasga, Jirnsum (Sander Karsten, Sjoerd Riemersma, Wibe Nicolaï en Marco Hoekstra), Akkrum, Grou en Reduzum komen. Onder leiding van Henk Haar, afkomstig uit Leeuwarden, wordt er op deze manier getraind op diverse kaatsonderdelen.De trainingen duren 11 weken en op zondag 6 april is de laatste training.

De eerste 3 trainingen is er aandacht besteed een de opslag, dan staat er een pion met een bordje in in het perk en moet er geprobeerd worden om dat bordje de raken. De daarop volgende 3 trainingen besteden ze aandacht aan het tussenspel. De bal moet zo hard mogelijk opgeslagen worden tegen een muur waarna er geprobeerd moet worden om deze voor een aangewezen lijn te keren. Aansluitend worden er 3 trainingen besteed aan de uitslag. De onderdelen voor de laatste trainingen zijn nog niet bekend.

De federatietraining is dit jaar voor het eerst opgezet en wordt als heel leuk ervaren bij de jeugd. Van 10.00 tot 11.00 uur wordt er leuk getraind en kunt u gerust eens een kijkje nemen hoe het met deze jeugd gaat.

Met dank aan Sander Karsten voor de informatie!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen