OBS it Tredde Stee no image

Gepubliceerd op 28 maart 2013 | door Redactie

0

Feestavond It Tredde Sté

Het team heeft de meest romantische en grappige scenes uit de musical gehaald en zo herschreven dat de talenten van de kinderen zo goed mogelijk ingezet konden worden. En dat is uitstekend gelukt. Decor, geluid, schmink en kleding overal is aan gedacht. Er werd gefluisterd dat het de beste voorstelling in de geschiedenis van de school was…

Een samenvatting:
Het verhaal begint in het klooster als de moederoverste haar zorgen over Maria deelt met haar broeders en zusters. Het klooster is namelijk een gemengd bedrijf.

IMG 3133

 

Ze besluit Maria als gouvernante naar kapitein von Trapp te sturen om voor zijn 7 kinderen te zorgen. Maria schrikt maar gaat vrolijk met haar gitaar in de hand het nieuwe avontuur aan. Ze stelt zich aan de kapitein voor en ontmoet de kinderen. Die zijn opgevoed met orde, tucht en een fluitje. Eerst wordt Maria door de kinderen gefopt en geplaagd.

DSC 0220

 

Ze neemt de kinderen voor zich in tijdens een bange nacht met onweer. De goden bliksem en donder doen hun best de kinderen angst aan te jagen, ACDC doet zelfs mee. De kinderen duiken angstig bij Maria in bed en leren van haar tijdens het onweer aan leuke dingen te denken.
Het lied ‘Regen op rozen en slagroom op soezen, fluitende ketels en spinnende poezen, dat zijn de dingen waar ik zo van hou… werd zo luid en zuiver gezongen, het dak van De 2 Gemeenten ging eraf.

DSC 0225

Na de pauze is het decor veranderd in een berglandschap. De kinderen von Trapp en Maria genieten in de berglucht en zingen uit volle borst do-re-mi. Toen, rust en verwondering in het prachtig gezongen ‘De bergen zingen’ door Delano, Tjalling en Teus.

IMG 3157

 

De volgende scene speelt zich af in het kleurrijke tafereel van een bierstube. De kleuters gekleed in lederhosen en dirndl jurkjes zingen over de eenzame geitenhoeder terwijl een ander groepje de alpenhoorn blaast. Overigens prachtig gemaakt die hoorns door een van de moeders.

IMG 3161

 

 

IMG 3159

Von Trapp is ondertussen onder de indruk geraakt van de charmante Maria. Tijdens het bal laat hij barones Elsa Schröder staan en kiest hij voor Maria. “A man’s got to do what a man’s got to do”. Waarop de barones uitgilt: “I beg your pardon…”

 

IMG 3164

Het bal wordt afgesloten en het decor is leeg. Dan komt achter uit de zaal een lange stoet met voorop het gelukkige stel. Maria (gespeeld door Imme) in trouwjurk en von Trapp (gespeeld door Folmer) in zijn glimmende kapiteinspak en ze leven nog lang en gelukkig.

DSC 0267

Nog één keer een muzikale uitsmijter met alle acteurs en actrices op het podium en het lied Adieu, vaarwel, auf wiederseh’n, tot gauw!
Na afloop van de musical is er een disco gedraaid door Lieuwe en Andrea die ook het geluid verzorgden. Als u nog wilt nagenieten van deze hilarische avond kunt u de dvd kopen die Jappie Sikkema gemaakt heeft. De dvd is te bestellen via school en de opbrengst gaat naar de speeltoestellen op het nieuwe schoolplein.

DSC 0271

 

DSC 0255

 

IMG 3156

 

 

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen