Nieuws

Gepubliceerd op 23 april 2015 | door Redactie

0

Opening nieuwe speelplein maandag 18 mei

De werkzaamheden zullen op maandag 4 mei a.s. beginnen

De speelpleincommissie heeft vorige maand de balans opgemaakt en hieruit bleek dat met alle bijdragen en subsidies er bijna € 90.000 is binnengehaald. Na twee drukke jaren met het organiseren van sponsoracties, planvorming, realisatie van het groen en het verwerven van geld, zijn wij ontzettend trots op dit fantastische resultaat.

Vanaf februari 2013 hebben we kwaliteit en een zo fraai mogelijk speelplein als doelstelling neergezet. Doordat we de lat hoog hebben gelegd, heeft de planvorming en financiering 2½ jaar geduurd. Maar kortgeleden konden we eindelijk de leveranciers opdracht geven voor de levering en plaatsing van de speelinrichting. De kinderen van Irnsum kunnen nu definitief rekenen op een prachtig en natuurlijk speelplein met een variatie aan speelmogelijkheden.

De werkzaamheden zullen op maandag 4 mei a.s. beginnen en de feestelijke opening vindt plaats op maandag 18 mei van 10-11 uur. Voor koffie, limonade en cake wordt gezorgd. Na de opening kunnen de kinderen tot de middagpauze de nieuwe speelattributen beproeven. Alle ouders, dorpsbewoners en andere belangstellenden zijn welkom. Ook al onze sponsoren en subsidieverstrekkers zijn uitgenodigd, want zonder de bijdragen van deze personen en organisaties hadden we dit resultaat zeker niet kunnen bereiken.

Het schoolplein is tijdens de werkzaamheden van 4 mei tot 18 mei gesloten. De wijkagent zal hierop toezien. Indien omwonenden opmerken dat er toch kinderen of jongeren in deze periode het schoolplein betreden, dan hierbij het verzoek om melding te doen bij bijvoorkeur de wijkagent of anders een commissielid. Na een relatief rustige periode is er de laatste tijd weer sprake van toename van overlast op het schoolplein. Nu de kroon op het werk kan worden gezet, willen we graag dat het speelplein zonder beschadigingen kan worden geopend. Aangezien de inrichting een enorme financiële investering is geweest en het een openbaar toegankelijk speelplein wordt, zal er door politie actief worden gehandhaafd op vandalisme.

Laten we er met zijn allen op toezien dat we het speelplein netjes houden !

Wilt u meer weten over de werkzaamheden of opening van het schoolplein, dan kunt u altijd iemand van de speelpleincommissie aanspreken.

De Speelpleincommissie:
Marcel Terra
Jessica de Wolff
Jan Bleeker
Karin Bootsma
Ineke de Boer
Anna Veenje
Clemens van der Zwet
John Verweij
Anna Silvius

schoolplein_kaal
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen