Nieuws DSC 0213

Gepubliceerd op 21 oktober 2013 | door Redactie

0

Feestelijke opening scholen St Radboud en It Tredde Ste

Het begon om 8.30 uur toen de beide directeuren van de scholen St Radboud en It Tredde Ste hun eigen vlag de top in hijsden. Daarna maakten de kinderen een lange rij met zelfgemaakte vlaggetjes die door de jongste en oudste kind van beide scholen werden doorgeknipt. Het was de hele ochtend feest met taart, spelletjes en theater. ‘Smiddags werd gezamenlijk op school patat gegeten. De kinderen van de onderbouw mochten daarna naar huis. Voor groep 5 t/m 8 lag er een belangrijke taak. Met een flashmob, die ze ‘sochtends hadden ingestudeerd, verrichten zij de officiële opening. Daarna was er gelegenheid om de school te bekijken.
 
Geschiedenis van de bouw
De eerste keer dat er gesproken werd over de nieuwbouw in Jirnsum is volgens de bronnen 1995. Dit werd vervolgens in de ijskast gezet maar op 20 oktober 2010 werd er gestart met de eerste bouwvergadering. Vanaf februari 2011 ging de planning lopen met: programma van eisen, ontwerpfase, aanbestedingen, vergunningen en procedures. De definitieve bouw is zo’n beetje gestart in april 2012.

Het gebouw
Het gebouw is volgens het Passief-Bouwen-Concept in elkaar gezet, en daardoor energiezuinig. De scholen houden hun eigen namen en functioneren zelfstandig.

Meer foto’s staan op http://www.ittreddeste.nl/fotoalbum/fotoalbum-2013-2014.html

DSC 0213

DSC 0132

DSC 0145

DSC 0162

DSC 0173

IMG 6095
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen