Nieuws no image

Gepubliceerd op 23 augustus 2003 | door Redactie

0

Fietspad langs Butlânswei

Het fietspad sluit aan bij het pad wat langs de Overijsselsestraatweg ligt. Het pad, met een lengte van circa 700 meter en 2,60 meter breed (inclusief trottoirbanden), moet zorgen voor een veilige (brom)fietsroute. In eerste instantie gaf de gemeente de voorkeur om een asfaltlaag op het pad aan te brengen. Echter, door de aanwezigheid van diverse kabels heeft men besloten voor een constructie van 35 cm granulaat (puin), 20 cm zand, 5 cm duomix en een H-profiel klinker van 8 cm dik. Het fietspad wordt te zijner tijd aan weerszijden ‘aangekleed’ met struiken.

Over de noodzaak van dit fietspad is het nodige te doen geweest. Dit had onder andere te maken met financiële belangen (kosten fietspad) en de verkeersveiligheid. Gelukkig voor Jirnsum heeft de verkeersveiligheid de doorslag gekregen. Van belang hierbij is dat op een deel van de Bûtlanswei ter plaatse 80 km per uur mag worden gereden door auto’s. De combinatie hiervan met het aanwezige fietsverkeer werd op dit deel als gevaarlijk beoordeeld.

In mei dit jaar werd de Verhoeve Groep Noord gevraagd door de gemeente Boarnsterhim om een financiële opstelling (begroting) te maken voor de aanleg van het fietspad. In augustus 2003 werd het ontwerp en de prijs akkoord bevonden. Meteen daarna is gestart met de werkzaamheden bestaand uit eerst het verplaatsen van bestaande objecten zoals het bushokje, bomen en het verwijderen van het bestaande tegelpad, dan wordt begonnen met het ontgraven van het zogenaamde ‘cunet’. Hierbij wordt onvoldoende draagkrachtige grond vervangen door goede draagkrachtige grond. Vervolgens wordt het zand, puin, mix en de straatklinker aangebracht. De Verhoeve Groep Noord streeft ernaar dat het fietspad eind september 2003 in gebruik kan worden genomen, en wenst Jirnsum veel plezier met dit nieuwe fietspad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen