Nieuws no image

Gepubliceerd op 11 mei 2002 | door Redactie

0

Gaat Jirnsum woensdag massaal zijn stem uitbrengen?

Wijlen Pim Fortuyn heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen al een grote stempel weten te drukken op de uiteindelijke uitslag. In Rotterdam haalde zijn partij – Leefbaar Rotterdam – bijvoorbeeld een klinkende overwinning. Nu zullen we moeten wachten of de kiezers weer massaal gaan stemmen op de nieuwe partij ‘Lijst Pim Fortuyn’.

De enquête op deze site heeft tot dusver een hoge score voor de Lijst Pim Fortuyn opgeleverd. Op het moment van schrijven is 41,51% van de 53 uitgebrachte stemmen bij deze partij terechtgekomen. Of dit een indicatie is voor komende woensdag valt niet met zekerheid te stellen. Wordt er bijvoorbeeld dan ook nog uit sympathie gestemd op deze partij, bijvoorbeeld als een veredeld en open condoleanceregister? We wachten met spanning af.

De gevestigde orde kan in Jirnsum volgens de peilingen op deze site rekenen op behoorlijke grote verliezen t.a.v. de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Alleen de PvdA weet de schade beperkt te houden. Zo behaalde de PvdA in Jirnsum in maart 17,99% van de stemmen, de VVD 20,50% en het CDA 22,69%. De tellingen op deze site geven aan dat de PvdA aanstuurt op een licht verlies, namelijk 16,98%. De VVD met 9,43%, maar ook het CDA met 11,32% verliest t.o.v. maart meer dan 50% van de stemmen.

Of de peilingen daadwerkelijk een graadmeter zijn voor de naderende verkiezingen is een vraag die ons allen bezighoudt. Immers nog nooit hebben de verkiezingen zo in de schijnwerpers gestaan als dit jaar. Politiek leeft, zowel bij jong als bij oud. Dat zou zonder een moord trouwens ook zo zijn geweest, maar nu wordt 15 mei 2002 helemaal een dag waar vraagtekens worden omgezet in feiten.

Voor de verkiezing van de leden van de Tweede kamer der Staten-Generaal kunt u als inwoner van Jirnsum a.s. woensdag terecht in Dorpshuis It Kattehûs. Het stemlokaal is geopend van 07:30 tot 21:00 uur.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen