Nieuws no image

Gepubliceerd op 15 juni 2010 | door Redactie

0

Gastgezinnen gezocht

AFS-uitwisselingsstudenten gaan overdag naar een middelbare school in de regio. Vanuit het gezinsleven wil AFS hen grondig laten kennismaken met de Nederlandse taal en cultuur.
Wereldwijd is dat overal het doel en de werkwijze van AFS organisaties in bijna zestig landen. Dat vloeit voort uit het ontstaan als ‘the American Field Service’: een vrijwillige ambulancedienst in beide wereldoorlogen. De vrijwilligers gingen uitwisselingen organiseren om blijvend de wereldvrede en het onderling begrip te bevorderen. Als non-profit vrijwilligersorganisatie biedt AFS geen vergoeding aan gastgezinnen. Over het algemeen vinden zij de culturele ervaring belangrijker: ze krijgen internationale contacten, leren een andere cultuur kennen en kunnen er een hechte relatie met hun gastkind aan overhouden.
Het is de bedoeling dat AFS-studenten meedraaien in het gewone gezinsleven. Voor vertrek worden zij voorbereid in hun eigen land door AFS. Vrijwilligers begeleiden hen in Nederland tijdens hun uitwisselingsjaar vanaf aankomst tot vertrek. Ze organiseren voor de hele groep een oriëntatiekamp in september om de basis van de taal en cultuur bij te brengen. Later in het schooljaar volgen (culturele) activiteiten en uitstapjes volgen zoals wadlopen, Sinterklaasvieringen en stadswandelingen.
Potentiële gezinnen kunnen een kennismakingsprocedure doorlopen inclusief huisbezoek van een vrijwilliger en groepsvoorlichting voor aankomst.

 

Voor meer informatie over gastouderschap voor vrijwilligersorganisatie AFS en de uitwisselingsstudenten: www.afs.nl, info@afs.nl, of: tel. 0297 – 21 40 76. Of AFS Fryslân: Antsje Schoenmakers tel. 0512-841750
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑