Nieuws no image

Gepubliceerd op 10 november 2011 | door Redactie

0

Gastvrije gezinnen gezocht

Na aankomst zullen ze allerlei ontdekkingen doen, vooral over onze eetgewoonten, fietscultuur en het schoolsysteem. Gastgezinnen zien van dichtbij hoe de jongeren zich ontwikkelen terwijl ze meedraaien in het dagelijks leven op de middelbare school en in het gezin, liefst met dezelfde rechten en plichten als andere kinderen in huis (zouden) hebben. 

AFS Nederland heeft al sinds 1947 wereldwijd ervaring als non-profit organisatie met uitwisselingen om onderling begrip tussen mensen uit verschillende culturen te stimuleren. Gastgezinnen ontvangen géén financiële vergoeding, maar halen hun voldoening uit de interculturele ervaring, de internationale contacten en soms levenslang hechte relaties.
AFS is vooral actief via vrijwilligers, die gezinnen en jongeren persoonlijk begeleiden en allerlei activiteiten organiseren. Ze geven een stoomcursus Nederlandse taal en cultuur tijdens het oriëntatiekamp. Later volgen onder meer culturele en actieve uitjes als bijvoorbeeld stedentrips, schaatsen, wadlopen, Sinterklaasfeest of een barbecue.

Heeft u belangstelling om als gastgezin op te treden, kijk dan voor meer informatie op: www.afs.nl of neem contact op via de Regiovrijwilliger voor AFS Fryslân Antsje Schoenmakers: afsfryslan@hotmail.com of 0624342336.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen