Nieuws no image

Gepubliceerd op 28 april 2008 | door Redactie

0

GAVC – IRNSUM 2 – 3 !

Foto,s vanmiddag

GAVC kon via vele opties nog in de nacompetitie terecht komen, terwijl voor Irnsum het een simpel verhaal was : punten halen om de degradatiestrijd te ontlopen!

Het was echter GAVC dat vanaf het beginsignaal van de uitstekende referee Laanstra de toon zette en de bovenliggende partij was. Verzorgd voetbal via de flanken (vooral over rechts) zette de Irnsum-defensie steeds opnieuw onder druk, maar doelrijpe kansen leverde het niet op. Zonder Fons van Steen, maar met Koopmans en Bodde was ere en duidelijk optisch overwicht voor GAVC.
Irnsum hanteerde de lange bal steeds weer, maar ook daar vloeide weinig bloed uit voor de Grousters, want doelman Darband Adjar kwam nooit in gevaar.
GAVC was de makkelijker voetballende ploeg, Irnsum leverde strijd en inzet om het verschil te compenseren.
Net buiten het 5-meter gebied liepen Koopmans en Irnsum-doelman de Jong tegen elkaar op na een kwartier, en het was duideljk GAVC dat de openingstreffer zocht.
Een prachtige vrije trap van Faber kon net voor de instormende Braaksma weggehaald worden, Paul de Vries bracht een paar keer vanaf links de bal goed in en Irnsum moest terug.
Na ruim een half uur konden de gasten ook wat ruimer ademhalen, want de precisie verdween uit het voetbal van de jongens van Koos van Dijk, en via de lange bal kwamen de gasten zo af en toe dreigend in de buurt van het GAVC-doel.
Voor de neutrale toeschouwer ontwikkelde zich een vervelende spelbeeld; Een GAVC, dat qua voetbal wat beter speelde, en een Irnsum, dat via fysiek spel,gelardeerd met vele kleine overtredinkjes de Grousters redelijk gemakkelijk tegenhield

Tot het moment vlak voor rust……… Leo Faber koos vanaf een kleine dertig meter voor een verwoestende uitbal, die boven keeper Johan de Jong op de lat spatte. Paul de Vries was attent ter plaatse en schoof de bal tegen de touwen.
Grensrechter de Haan van Irnsum attendeerde scheidsrechter Laanstra op de buitenspel-positie van de Vries en kreeg zijn gelijk…..geen treffer !

Na rust leek het voor de Grousters dan toch goed te komen. Sikkema zocht de bovenhoek buiten bereik van doelman de Jong, maar Remco den Dulk sloeg de bal uit het doel !
Een rode kaart was zijn “beloning” en de toegekende strafschop werd door Eric de Wit onberispelijk benut.(1 – 0)
De thuisclub rekende zich al rijk en ook bij Irnsum was het vertrouwen op de goede afloop niet al te groot. Maar zoals het al zo vaak vertoond is in het voetbal, het team met 10 man richtte zich op en maakte onvermoedde krachten los.

Routinier Jeroen Bodde was iets te lakoniek en liet zich de bal afpakken door Rogier Nugteren, die Marten Hiemstra vrij voor doel bracht. Koelbloedig afronden bracht de 1 – 1 stand op het scorebord en Irnsum uit de problemen.
GAVC speelde nog meer naar voren en verwaarloosde ietwat de verdedigende stellingen, omdat alleen ruime winst nog zicht bood op de nacompetitie.
Theo Terra maakte dankbaar gebruik van deze instelling, door Eric de Vries simpel uit te kappen, Braaksma achter zich te houden en keeper Adjar via een keurig lobje te verschalken ( 1 – 2 )
De tien man van Irnsum toonden aan, dat duelkracht, de absolute wil om niet te verliezen, vaak belangrijker zijn dan potentiële voetbalkwaliteiten, trokken zich terug voor hun eigen doelman en loerden op een uitval.
GAVC probeerde het wel, kreeg kansen uit vrije trappen en hoekschoppen, maar eigenlijk geloofden maar weinigen van de trouwe supporters nog in de kansen.
Vooral niet, omdat overtredinkjes en blessurebehandelingen alle tempo uit de wedstrijd haalden.
En toen in de 83-ste minuut Rogier Nugteren via een droge knal uit een afgeslagen corner het net achter Adjar opnieuw liet bollen, was het eigenlijk “over en sluiten maar” voor GAVC.
Dat Rienk-Wim Braaksma vlak voor het bevrijdende eindsignaal nog via een kopbal de eindstand op 2 – 3 bepaalde was alleen voor de statistieken, en bekroop de teleurstelling even de Grouster aanhang.

Maar na het afscheid van Fons van Steen en (uitgesteld) Aldwin Wierstra was het realiteitsbesef al snel weer aanwezig….. GAVC heeft als promovendus tot aan de laatste dag meegedaan voor een prijs, en kan dus terugzien op een goed seizoen.
En dat buur Irnsum ook volgend jaar weer 2 x tegenstander zal zijn is alleen maar stimulerend voor het voetbal in deze omgeving !

Theun de Boer
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen