VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 11 oktober 2004 | door Redactie

0

GAVC – Irnsum

DUIDELIJK UITSLAG IN DERBY GAVC – IRNSUM (4-1).

Laat het voetbal in de vierde klas dan tactisch niet altijd verantwoord zijn, en de technische kwaliteiten van de spelers ook niet altijd van een bijzonder hoog gehalte ; voor de vele honderden liefhebbers was het zondag in de wedstrijd GAVC-Irnsum genieten geblazen.

Doelpunten, gele kaarten, vechtlust, prachtige omstandigheden en een op de juiste momenten ingrijpende scheidsrechter maakten er een reclame voor het amateurvoetbal van…….

Aanvankelijk leek het een eenzijdige partij te worden, want het waren de gasten, die het eerste half uur het spel dicteerden.
Laatste man Cor Dijkstra kreeg alle tijd en ruimte om via goede passes zijn middenveld en voorwaartsen te bedienen. Ook op het middenveld gaf GAVC teveel tijd en ruimte weg, waardoor de Irnsummers konden voetballen. De wisselpass werd vaak gehanteerd, en de gasten mochten combineren.

Tot aan de zestienmeter dan, daarna gaf de defensie van de Grousters nauwelijks iets weg.
Maar er uitkomen en zelf voor gevaar zorgen lukte GAVC niet en het wachten was op de openingstreffer van Irnsum..
Keeper Sjoerd Bouma was echter steeds een sta-in-de-weg en zijn katachtige reactie op een ziedend schot van Theo Terra (direct uit een corner) was van een bovengemiddeld gehalte.

Een kopbal van laatste man Cor Dijkstra ging net over, en het lukte de Irnsum-aanval steeds minder makkelijk om ruimte voor een schot af te dwingen.

GAVC- trainer Elzinga schreeuwde zijn mensen naar een wat fellere houding, Irnsum raakte iets geïrriteerd door het uitblijven van de treffer en arbiter Postema moest aan de bak.
Irnsummer Martin Hiemstra haalde Jos Delgrosso neer en kreeg geel.
De toegekende vrije trap brak de wedstrijd open.
Leo Faber kreeg in een melée van spelers de bal in de voet gespeeld, draaide zich fraai vrij en schoof de bal voor de voeten van Jos Delgrosso, die de Grouster aanhang liet juichen. (1-0)

Op dat moment tegen de verhouding in, maar GAVC putte duidelijk moed uit de voorsprong.
Irnsum wilde de gelijkmaker snel forceren en beide teams gooiden meer fysieke middelen in de strijd, zodat het echt op een derby ging lijken. Scheidsrechter Postuma was steeds op de goede plaats en zorgde er voor, dat men niet echt over de schreef ging.

De snelle Jos Delgrosso kreeg nogal eens een tik, en na 35 minuten mocht vanaf links Sven Achenbach vanuit een vrije trap aanleggen.
Een vrije trap met gevolgen ; keeper Schippers kon de bal boven zich tegen de deklat laten ketsen, maar de hierop volgende hoekschop werd door Rindert Sikkema met een prachtige kromming in de verste hoek gedraaid. (2-0)

Irnsum maakte nog meer druk naar voren, zonder echt gevaarlijk te worden, en hield achter open huis.
In de 40-ste minuut zette Sjoerd Bouma via een goed geplaatste uittrap Erik de Vries aan het werk, die aannam en en via een schitterende boogbal de uitkomende Schippers volkomen kansloos liet.
Een doelpunt, dat zo in de leader van Studio Sport zou kunnen……..!

Irnsum vergat te voetballen, hanteerde steeds vaker de lange bal, gaf ruimte weg en moest toezien, hoe in ruim tien minuten de wedsrtijd “gekanteld” was.
Cor Dijkstra moest een harde ingreep met geel bekopen en het wachten was op de pauze.

Na de pauze was het voor de gasten uit Irnsum duidelijk een kwestie van “de dood of de gladiolen” ; Cor Dijkstra was in de spits geposteerd en met man en macht werd er aangevallen.
Maar het was GAVC, dat in het eerste kwartier de kansen kreeg.
Erik de Vries (tot drie keer toe) en Jos Delgrosso kwamen vrij voor keeper Schippers, maar wisten de beslissende 4-0 niet op het scorebord te krijgen.

En dus vocht Irnsum zich richting GAVC-doel en Fons van Steen moest met zijn mensen terug. De Grouster uitvallen bleven gevaarlijk, maar het begon te kraken bij GAVC.
Aarzelingen gaven Hiemstra de kans om de 1-3 aan te tekenen en GAVC wankelde.

De druk nam toe, en Rindert Sikkema en Fons van Steen moesten ook hun toevlucht nemen tot maatregelen, die de arbiter rijp voor geel vond (terecht).
Het publiek begon zich te roeren, het spel werd pittiger, de gasten kregen een duidelijk overwicht, en in deze periode had Irnsum moeten scoren, gezien het aantal kansen.Maar de dreiging in de uitvallen van GAVC bleef groot. Erik de Vries was constant aanspeelbaar, Rindert Sikkema schakelde zich steeds meer aanvallend in en het moment dat GAVC de wedstrijd op slot kon gooien kwam.

De Vries wist Sikkema aan te spelen, die tussen drie man zich heel knap vrij draaide.
Zijn steekpass op de ingevallen A-junior Wietse van der Berg was perfect en deze youngster bleef ijzig kalm en schoof de bevrijdende 4-1 binnen.

Voor coach Elzinga en zijn mannen een opsteker, die het zelfvertrouwen zal doen toenemen!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen