VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 3 november 2008 | door Redactie

0

Geel-Wit – Irnsum 4 – 3 (Verslag Geel-Wit)

 De overwinning werd op zeer moeizame wijze bereikt. Geel Wit beeindigde het duel met tien man en had de gehele wedstrijd meer problemen met de scheidsrechter dan met de tegenstander. Dat begon al na zeven minuten toen Lars Brouwer en zijn tegenstander tegen geel aan liepen na een struikelpartij.
De beginfase was voor Geel Wit. Een voorzet van Lars Brouwer werd tot corner verwerkt en keeper Johan de Jong tikte een schot van Jan Jaap Blokker buiten de palen. Siard Bonthuis schoot in het zijnet. Na 27 minuten opende Lars Brouwer de score. Hij kreeg de bal aangespeeld van Frank Beijaard en liet met een fraaie boogbal de doelman kansloos.
Een minuut later was het alweer gelijk. Een aanval van Geel Wit werd afgeslagen, de bal kwam bij Douwe Elzinga, hij zette voor op Iwan de Jong en hij maakte 1-1. Geel-Witspelers bleven staan omdat het er alle schijn van had dat de schutter de bal met de hand beroerde.
Het antwoord van Geel Wit liet niet lang op zich wachten. Lars Brouwer haalde de achterlijn, zette voor en bij de tweede paal stond Paul van der Wal klaar om 2-1 in te koppen. Een goede kans van Lars Brouwer eindigde in een corner, waaruit Danny Metz inschoot, maar zijn inzet werd voor de lijn gekeerd.
Vlak voor rust kwam Irnsum op 2-2. In een duel om de bal met Paul van der Wal ging Iwan de Jong theatraal neer. Scheidsrechter J. van Duinen uit Makkinga greep de gelegenheid maar al te graag aan om een strafschop uit te delen, en daar wist Cor Dijksta wel raad mee.
Het begin van de tweede helft was voor de thuisclub met kansen voor Frank Beijaard en Siard Bonthuis. Na een kwartier kreeg Rene de Jong het eerste schot op doel waar hij zijn vuisten tegenaan kon zetten. De lange doelman tikte ook een schot van Tarik Laarif net over de lat.
De rapen waren gaar toen de scheidsrechter het presteerde om Anton Kiewiet binnen vijf minuten twee keer met geel te bestraffen. De eerste keer was omdat de speler de bal verlegde en even later werd een duel om de bal ook rijp voor een kaart beoordeeld. Liefst zeven keer ging een naam van een Geel-Witter in het boekje, van Irnsum werden twee overtredingen met een boeking bestraft.
Zeven minuten voor het einde leek Irnsum er met de winst vandoor te gaan toen Tarik Laarif 2-3 scoorde, maar vier minuten later maakte Siard Bonthuis gelijk op aangeven van Danny Metz. Geel Wit greep zelfs de volle winst toen een onschuldige overtreding op Danny Metz werd bestraft met een vrije schop. Paul van der Wal legde al zijn agressie in het schot dat van dertig meter afstand doel trof: 4-3.
Pas na dertien minuten blessuretijd konden de armen van de Geel Witters in de lucht om de overwinning te vieren.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen