VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 1 december 2008 | door Redactie

0

Geen winnaar in de streekderby van Boarnsterhim

   
Op een waterkoud sportpark ‘de Bining’ begonnen beide ploegen onder aanvoering  van scheidsrechter Bootsma uiterst voorzichtig. Oldeboorn had na de vele tegendoelpunten van de afgelopen weken de defensie aangepast. Irnsum miste door schorsingen en blessures enkele spelers. Dit resulteerde in een afwachtend begin van beide teams. Hoewel Irnsum onder aanvoering van Iwan de Jong probeerde druk vooruit te zetten was het Oldeboorn die in de beginfase de bovenliggende partij was.
Zonder echt gevaarlijk te worden creëerde Oldeboorn een licht overgewicht op het middenveld met Siete Veenstra en Robert van Steinvoorn. Dit leidde tot een kleine kans kans van Tsjerk Akkerman die 2 verdedigers uitkapte maar niet verder kwam dan een slap schot naast het doel. Ook uit de enigste twee corners van de eerste helft wist Oldeboorn niet echt gevaarlijk te worden. Irnsum stelde daar een paar minuten voor rust een kopbal van Theo Terra tegenover. Geschrokken van deze riante mogelijkheid kopte hij de bal voorlangs.
Het begin van de tweede helft was voor Irnsum. Gestimuleerd door het publiek probeerde Iwan de Jong het van afstand, in twee instanties was dit een prooi voor de goed keepende Sieb Bangma. De grootste kans van de wedstrijd was voor Hielke Vlietstra. Op aangeven van Tsjerk Akkerman had hij vrij inschieten maar Petrus Tiemersma redde op de lijn. De fase hierop was Irnsum de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. De oranjehemden kwamen niet verder dan een paar afstandschoten van Marcel Brakels en Sjoppie Visser die een paar meter naast het doel verdwenen.
In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg Oldeboorn minimaal drie kansen om de wedstrijd alsnog te beslissen. Het was Tsjerk Akkerman die als snelste reageerde op een terugspringende bal van de lat na een schot van de ingevallen Eric Mulder, hij had niet getraind deze week. In de rebound mikte Akkerman raak maar hij werd vanwege buitenspel teruggefloten door scheidsrechter Bootsma.
Met deze puntendeling schieten beide ploegen niet veel op omdat ook de concurrenten punten pakten. Voor Irnsum is het zaak om volgende week te winnen tegen naaste concurrent ONB uit Drachten terwijl Oldeboorn tegen mededegradatiekandidaat Harlingen speelt. Het belooft weer een spannend weekend te worden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen