VV Irnsum

Gepubliceerd op 24 september 2005 | door Redactie

0

Gehavend F2 pas in slotfase op dreef

Slechts 7 van de 18 spelers waren voor deze wedstrijd beschikbaar. Gelukkig waren deze 7 voor aanvang van de wedstijd, mede door de 6-2 zege van vorige week, nog volop gemotiveerd. Team oudsten Johannes Hoekstra en Jasper Seinen (beide 7 jaar) werden door de trainer geinstrueerd deze wedstrijd verantwoordelijkheid op te eisen, de lijnen uit te zetten en het spel te verdelen. Helaas kwam van dit alles niets terecht.

De mannetjes van v.v. Leeuwarden F4 overklasten de oranjehemden met name op fysiek vlak. Hier wisten we duidelijk geen raad mee. Er werden geen duels meer aangegaan waardoor Leeuwarden al snel uit kon lopen naar een 0-3 voorsprong. Hoe ga je als speler van 5, 6 of 7 jaar om met een tegenstander die fysiek vele malen sterker is? Het antwoord moeten wij u schuldig blijven. Gebleken is dat de tactiek “eerst de man dan de bal” niet het gewenste resultaat had want arbiter Patrick Bron doorzag deze tactiek en kende verscheidene vrije trappen toe aan de Leeuwarders die in de tweede helft vrolijk doorgingen met het maken van doelpunten.

Veelzeggend is het feit dat het grootste gevaar bij onze keeper Melvin Veenstra vandaan kwam. Zijn uittrap is inmiddels een door menig tegenstander gevreesd wapen geworden. Verdediging en middenveld worden overgeslagen en de bal beland meteen in de buurt van de spitsen.

Het was door de vele aanmoedigingen van trainer, leider en supporters dat in de slotfase toch nog gepoogd werd de eer te redden, en met succes. Een uitrap van wie anders dan Melvin kwam voor de voeten van Johannes. Die zocht oogcontact met Jasper, Brian, Age Lyas, Robin en Jeen. Even leek de tijd stil te staan. Uit de blikken van zijn teamgenoten begreep Johannes dat het nu of nooit was. Hij verzamelde al zijn krachten en zette aan voor een actie. De laatste man van Leeuwarden werd op schitterende wijze uitgespeeld en daarmee was de weg naar het vijandelijke doel vrij. Met hoge snelheid Stevende hij op de keeper af en vanaf een meter of 20 schoot hij de bal snoeihard in het net. Bedolven door teamgenoten besefte Johannes wat hij had gedaan. F2 stond weer op de rails, alle koppies dezelfde kant op, één team één missie. Helaas was de tijd op. Eindstand 1-8, maar het vertrouwen in eigen kunnen was terug en de wedstrijd had voor Leeuwarden niet 10 minuten langer moeten duren…..

Uiteraard werd de penalty sessie met grote overmacht gewonnen. Blauw Wit ’34 kan haar borst maar nat maken!

Programma:
Woensdag 28 september 17:30 uur: training
Zaterdag 1 oktober 13:00 uur: Blauw Wit ’34 F8 – Irnsum F2 (de supportersbus vertrekt om 12:00 uur vanaf de Wiide Steech) 

Drie man vergeten het mannetje achterin

Tijdens de wedstrijd het net repareren, het kan bij F2!

Met noodweer op komst wint Jeen het duel van Holwijn junior

In de rust nog even de stormbaan nemen

Concentratie voor de penalty sessie

Melvin veegt hem erin, niet te stoppen!

Hoofdrolspeler Johannes wacht rustig zijn beurt af
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen