Nieuws no image

Gepubliceerd op 16 februari 2007 | door Redactie

0

Geld voor verbouw

Jeugdcentrum ‘It Kattehûs’ krijgt een bedrag van 2.000 euro als tegemoetkoming voor het aanleggen van een geluidsdempende vloer. Er zijn nog al eens klachten over geluidsoverlast. Zeker wanneer er andere activiteiten in het mfc Kattehûs zijn, zal deze ingreep zeker de moeite waard zijn.
Met de subsidie van de gemeente zal tweederde van de kosten voor het aanpassen van de vloer gedekt zijn.

De gemeenteraad heeft eveneens een bedrag uitgetrokken om bij rkbs Sint Radboud een semi-permanente unit te kunnen plaatsen. Deze unit zal met ingang van het komende schooljaar gebruikt worden. Vanwege het hoge aantal leerlingen gaat er sinds het vorige schooljaar een gecombineerde groep naar de obs om daar les te krijgen in een beschikbaar lokaal. Formeel moet een school op deze manier gebruik maken van de locatie van een buurschool. Omdat er met het heen-en-weer lopen tijd gemoeid gaat is de school blij met deze tijdelijke oplossing.
Uiteraard gaan de besprekingen over een samenwoonschool door. Pas als de bouw van de brede scholen in Grou en Akkrum is afgerond zal dit plan werkelijk uitgevoerd kunnen worden en vooralsnog zal dat ná 2013 zijn.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen