Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 8 november 2002 | door Redactie

0

Gemeente wil dorpen visie laten ontwikkelen

Plaatselijk Belang Jirnsum was halverwege 2002 al van plan te starten met een dorpsvisie. Echter was er toen vanuit de gemeente nog onvoldoende duidelijkheid over financiële tegemoetkomingen. Hierbij moet gedacht worden aan geldelijke bijdragen in de extra uitvoer- en vergaderkosten en het drukken van een visieplan.

Nu pakt de gemeente het dus breder aan. In Terherne werden de dorpsbesturen op de hoogte gesteld van de plannen. In samenwerking met de Ferieniging Lytse Doarpen werd er aandacht geschonken over het doel van een dorpsvisie, de aanpak ervan en het vervolg. Dit alles valt of staat natuurlijk, zoals bij meerdere verenigingsactiviteiten, bij de bereidwilligheid en het enthousiasme van de inwoners.

Over het algemeen reageerden de besturen – er ontbrak slechts één dorpsbestuur – positief op het plan. Natuurlijk waren er enige kanttekeningen. Een daarvan was de afweging tussen het realiseren van een ideaalplaatje of meer een visie gebaseerd op de realiteit, dus rekening houdende met beleidsbepalingen van bestuurlijke overheden. Ook over de financiële tegemoetkomingen heerste enige onzekerheid, maar de dorpencoördinator van de gemeente verzekerde dat hier een potje voor is. Tot slot was men sceptisch over het vervolg. Zeker als het op samenwerking en communicatie met de gemeente aankomt. Dat zal in ogen van de dorpsbesturen snel moeten worden verbeterd.

De dorpsbesturen hebben tot 1 januari a.s. de mogelijkheid om zich aan te melden voor dit project. Doet men mee, dan zal het gehele jaar 2003 in het teken staan van de dorpsvisie. E.e.a. houdt wel in dat er een beroep zal worden gedaan op de inwoners, immers zij moeten een visie gestalte te geven. Dorpsbelang is er meer voor de ondersteuning en coördinatie.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen