Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 9 september 2002 | door Redactie

0

Gemeente wil van overlast hondenpoep af

Ook in Jirnsum is er genoeg aan gedaan om te trachten perkjes, groenstroken en straten schoon te houden van hondenpoep. Zo zijn er o.a. zakjes en schepjes uitgedeeld. Maar de oplossing van dit vraagstuk valt of staat natuurlijk bij de bereidwilligheid van het baasje. Helaas zijn er nog een aantal ‘onverlaten’ die zich geen ene drol van dit alles aantrekken en dus de hond zonder instructies overal z’n behoefte laten doen.

De gemeente komt nu met een nieuwe aanpak. Ze willen naar een combinatie van hondentoiletten en hondenpoepbakken. Beide woorden worden door de gemeente als volgt gedefinieerd:
– hondentoilet: een veldje van ca. 150m2 dat met behulp van herkenbare paaltjes is gemarkeerd.
– Hondenpoepbakken: afvalbakken voorzien van een klep, zodat de bak is afgesloten, en een grijpertje waarmee de poep kan worden opgepakt.

De hondentoiletten moeten aan een logische looproute liggen, maar ver genoeg van woningen om overlast te voorkomen. Regelmatig maaien van deze veldjes moet deze ruimte redelijk schoon houden. De hondenpoepbakken moeten komen op plaatsen waar veel honden worden uitgelaten, maar waar geen openbaar groen aanwezig is, dus in de dorpskern. Deze worden periodiek geleegd.

Plaatselijk Belang is gevraagd om gangbare looproutes aan te geven en plaatsen aan te wijzen die geschikt zijn voor het plaatsen van de toiletten en bakken. Alvorens dit te doen willen we graag de mogelijkheid openstellen om hierop te reageren. U kunt dit op de gebruikelijk wijze doen, namelijk via het secretariaat of via email (pb@jirnsum.com). Doe dit uiterlijk vóór 1 oktober a.s.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen