Nieuws no image

Gepubliceerd op 15 mei 2003 | door Redactie

0

Gemengde gevoelens Iverto

Iverto heeft moeite om seniorenleden aan zich te binden, dan wel te behouden. Er is geen ‘breedte’ aldus voorzitter Bauke Nicolai. Zowel de heren als de dames (Nevobo) hebben te maken met zeer smalle selecties. De nabije toekomst lijkt daar geen verandering in aan te brengen. Ondanks deze vervelende constatering zijn er toch kampioenen te melden bij de senioren. Dames 2 en de Heren (dorpencompetitie) werden kampioen.

Grootste domper is evenwel het uit de competitie nemen van Dames 1. De reden van dit (bonds)besluit is het feit dat de dames van dat team en/of het bestuur niet de garantie kunnen geven dat iedere wedstrijd door een daarvoor gediplomeerde scheidsrechter wordt gefloten. Het bestuur vindt de eis van de bond, dus het zelf moeten zorgdragen voor de aanwezigheid van een scheidsrechter, te hoog gegrepen. Volgens de preases is het laatste woord hierover nog niet gezegd.

Positief, en zeker niet onbelangrijk, is de groei en beleving in de jeugdtak van Iverto. Inderdaad: Irnsums VERre TOekomst. Met name de introductie van het circulatievolleybal heeft hier zijn steentje aan bijgedragen. Dit houdt in dat er bij de jeugdteams 6 niveaus zijn. Per niveau worden er technische aspecten toegevoegd. Wat begint met het overgooien en vangen van de bal, eindigt in het laatste stadium met een volwaardig technisch volleybalspel.

Voorzitter Nicolai eindigde de vergadering met het noemen van een aantal activiteiten. Zo is er op 6 en 20 juni a.s. een grasvolleybaltoernooi en zal een jeugdteam op de Midzomerdag een demonstratie circulatievolleybal geven. De door 11 leden bezochte jaarvergadering werd om ca. 22:00 gesloten.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen