Nieuws dorpsvisie avond

Gepubliceerd op 21 november 2021 | door Redactie

0

Geslaagde informatieavond Dorpsvisie in het Kattehûs.

Het was even wennen, na bijna twee jaar corona nu een Kattehûs vol met mensen…!
Maar wat leuk dat er zoveel belangstelling was voor deze avond. Een avond waarin de Werkgroep Dorpsvisie verslag kon doen van eerdere acties en nog meer inspirerende ideeën op kwam halen.
De werkgroep had in verband met corona de eerste ideeën van u allen opgehaald met behulp van een online enquête en door het huis aan huis verspreiden van een lege droompagina.

Maar nu was het weer mogelijk om door middel van tafelgesprekken nog meer informatie te verzamelen van alle inwoners van Jirnsum. Eerst sprak iedereen zich via een digitale mentimeter uit over welke waarden voor ons dorp belangrijk waren. Daar kwamen een aantal veelgenoemde waarden uit als: respect, samenhang, levendig, groen, vriendelijk, vrij en ondernemend. Alle verder te ondernemen plannen zullen aan deze waarden getoetst worden.

Daarna gingen we over naar de thema’s van de visie.
Er waren 4 thematafels:
– Verkeer, OV, Openbare ruimte
– Spelen en recreëren
– Wonen, voorzieningen, omgeving en veiligheid
– Sociale binding, identiteit, meedoen en meepraten.

Daarnaast was er nog een vrije tekentafel waar alles geschreven, getekend, geplakt mocht worden wat er maar in de hoofden opkwam. Via een carrousel kwam iedereen bij alle tafels langs.
En gepraat werd er, levendige discussies ontstonden er aan de tafels. 

De werkgroep heeft al deze informatie nu geordend en geselecteerd. Dat wat vaak genoemd werd en realistisch was, beschrijven zij nu in de komende nieuwe Dorpsvisie. Dat neemt even tijd, we willen er een mooi boekje van maken! En u bent natuurlijk heel benieuwd wat er de komende jaren aangepakt gaat worden? Dat verklappen we nu nog niet…. De schatting is dat we op zaterdag 15 januari een feestelijke nieuwjaarsborrel gaan hebben met elkaar waarin de nieuwe Dorpsvisie wordt aangeboden aan u allen. Daarbij worden ook de wethouder voor de dorpen en gemeenteraadsleden uitgenodigd. Ballonnen, muziek, een drankje en een hapje, een moment om te vieren dat we in Jirnsum weer aan de slag gaan met de toekomst!

Zet het alvast in uw agenda’s, hou de middag vrij!

En denkt u ook alvast eens na in welke werkgroep u uw handen uit de mouwen zou willen steken om deze mooie plannen werkelijkheid te laten worden? Want alleen met woorden komen we er natuurlijk niet!

Werkgroep Dorpsvisie: Maurits Veldman, Willemke van der Meer, Charles Hoedt, Petra Esser, Wopke Hellinga, Michel Langhout, Guusta Elzinga

 
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen