Nieuws

Gepubliceerd op 12 november 2016 | door Redactie

0

Goed geslaagde Sint Maarten


Sinte Sinte Maarten.. 
De elfde van de elfde is ieder jaar weer een dag om als kind naar uit te kijken. Dagen voorafgaande deze feestelijke herfstdag worden er op school lampionnen gemaakt en wellicht in de groepen 1 en 2  geoefend.

Zo ook voor de 2016 editie. Dankzij de heldere lucht en uiteindelijk een drie-kwart volle maan begon de optocht in het half duister. Zoals ieder jaar met het draaiorgel “De Paardekop” uit Den Helder voorop. De route liep vanaf de kleine speeltuin aan de Terp richting Dekemastrjitte, Douwemastrjitte, alwaar het al snel donker werd. Voorop het draaiorgel met daar achter een lang lint van ouders en kinderen met lichtjes. De stoet ging door naar de Kerkebuurt, Himdyk, nogmaals Dekemastrjitte en Douwemastrjitte en tot slot eindigde de optocht weer op de Terp.
Het orgel was nog niet opgehouden deze prachtige avond van de vrolijke noot te voorzien, of de kinderen stoven uit elkaar als een luxe vuurpijl op oudjaarsnacht, hongerig naar snoepgoed. Gelukkig voor de kinderen en ook voor de meelopende ouders was het heerlijk fris weer. Waarschijnlijk zijn er vele varianten op Sinte sinte Maarten gezongen en daar is ongetwijfeld door alle kinderen heel veel snoep mee opgehaald.
Snoep niet te veel en vergeet vooral niet je tanden te poetsen!

 

dsc_1361

 

dsc_1365

 

img_1527

 

 

dsc_1367-4

 

dsc_1368-2

 

 
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen