Nieuws no image

Gepubliceerd op 9 april 2002 | door Redactie

0

Graancirkels in Jirnsum?

Rotondes, zo was het verhaal. Er kwamen inderdaad mooie cirkelvormige bestratingen. Waarom deze echter zo nadrukkelijk moesten worden geaccentueerd en gedeeltelijk afgesloten met oker- of graankleurige muurtjes is voor veel Jirnsumers een raadsel.
Zijn ze bedoeld zijn om Jirnsum te voorzien van een paar hangplekken? Of een extra service voor de aanwonenden, die een veilige ommuurde parkeerplaats vlak voor de deur krijgen? Of is het omdat het mogelijk van bovenaf gezien best een leuk effect geeft?
In het laatste geval……. helaas, luchtfietsen en ballonvaren komt er niet zo vaak van. Doorgaans blijven we met beide benen op de grond, op de fietstrappers of op de autopedalen en dan kan het – vooral fietsend – nog een heel gemanoeuvreer opleveren om al die geparkeerde auto’s te ontwijken.

De soms kris-kras geparkeerde voertuigen binnen de gele cirkels zijn, hoewel geen fraai gezicht, aan de andere kant wel begrijpelijk. Al in een vroeg stadium is op verschillende informatieavonden voor de dorpsvernieuwing door bewoners gewezen op het feit van het vervallen van diverse parkeerplaatsen. De nu, soms modderige, soms groene of hier en daar beplante gedeelten grond, grenzend aan de voortuinen van de westzijde van de Douwemastrjitte zouden wellicht als insteekparkeerplaatsen een alternatief kunnen bieden voor de verloren gegane parkeerplaatsen. De uitgesproken zorg van de bewoners op de info-bijeenkomsten is kennelijk genegeerd, met alle parkeer-perikelen als gevolg.

Blijft natuurlijk de vraag of we blij moeten zijn met de gele betonnen, paalachtige muurtjes. Nu ze ook nog wit gaan uitslaan, geeft het bovendien een beschimmelde aanblik. Misschien dat inwoners met creatieve ideeën en kunstzinnige vaardigheden er iets aardigs van weten te maken. Misschien beschilderen met golvend, goudgeel graan, zodat Jirnsum haar eigen, unieke graancirkels krijgt?…………..

Discussieer mee over dit onderwerp of geef je mening via de Enquête op de homepage
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen