Nieuws

Gepubliceerd op 22 maart 2016 | door Redactie

0

Gratis compost bij milieustraat

Komende zaterdag, 26 maart, kunt u gratis compost ophalen bij de Milieustraat aan de Oedsmaweg in Grou. Dit is een bedankje van de gemeente Leeuwarden, voor het scheiden van uw gft-afval in het afgelopen jaar. De milieustraat aan de Oedsmaweg 9 is zaterdag open van 8.30 tot 11.30 uur.

De compost wordt onverpakt aangeboden, u moet dus zelf een doos, emmer of kruiwagen meenemen. De voorraad is beperkt, dus ieder mag maximaal 2 kruiwagens (+/- 120 liter) compost ophalen.

Compost is het eindproduct van de gescheiden inzameling van gft-afval. Compost is goed voor uw tuin. Het zorgt voor een betere structuur van de bodem, het geeft extra voedingsstoffen aan planten en verhoogt de weerstand tegen plantziekte.

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf compost te maken van uw gft-afval. Tijdens de compostdagen kunt u op de milieustraat in Leeuwarden met korting een compostvat aanschaffen. Een compostvat kost dan tijdelijk €25,-.

Gft-afval dat wordt gecomposteerd hoeft niet te worden verbrand of gestort. Door het gft-afval al bij de bron goed te scheiden, kunnen de kosten voor de verwerking zo laag mogelijk blijven.  Mede daardoor kan ook de gemeentelijke afvalstofheffing laag blijven. Hoe beter u uw gft scheidt, des te beter de kwaliteit van compost.
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen