Nieuws

Gepubliceerd op 15 april 2016 | door Redactie

0

Groepsapp en camera tegen overlast schoolplein

Het schoolplein is natuurlijk bedoeld voor spelende kinderen, maar is ook bij de oudere jeugd in trek. Regelmatig zorgt dit voor overlast. Zo wordt er veel afval achter gelaten, waaronder scherven van bierflesjes, en wordt er schade aan het schoolgebouw aangericht. Er is ook al eens sprake geweest van brandstichting. Hierdoor kan het schoolplein onveilig zijn voor de spelende kinderen. De directeuren van de beide scholen hebben afgesproken dat de veiligheid van het plein alle prioriteit heeft.

Nadat op 2 april het schoolplein opnieuw vol lag met scherven, is er aangifte gedaan en is de wijkagent uitgenodigd voor een gesprek. Er ligt nu een voorstel om door middel van een groepsapp samen verantwoordelijk te zijn voor het plein en de omgeving, en overlast direct te kunnen melden. Bovendien zal er op korte termijn een beveiligingscamera worden opgehangen, zodat alles wat op het plein gebeurt, wordt geregistreerd.

Eerdere acties met de wijkagent en het aanspreken van een aantal jongeren hebben helaas niet tot het gewenste resultaat geleid.
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen