Nieuws no image

Gepubliceerd op 27 maart 2003 | door Redactie

0

Groot onderhoud aan huurwoningen in Jirnsum

De Douwemastrjitte wordt vaak bekritiseerd om een tekort aan parkeervoorzieningen. Er is zelfs zo weinig ruimte voor de auto’s dat de inwoners ’s avonds noodgedwongen hun heilige koe in de ‘graancirkels’ parkeren. En deze zijn feitlelijk bedoeld om gevaarlijke verkeerssituaties bij de scholen te voorkomen. Maar sedert enkele weken wordt de straat ook overdag vol gezet met wagens.

Het gaat hier echter om bedrijfswagens. Het gros van de aanwezige huurwoningen worden onder handen genomen. De heer Mulder, Projectvoorbereider bij Woonwille, meldt dat een aantal buitengevels opnieuw worden gevoegd, goten worden opgeknapt of vervangen, isolerende beglazing wordt aangebracht en ook hier en daar wat schilderswerk wordt verricht. Iedere klus wordt gedaan door een ander bedrijf. Ook het Jirnsumer bedrijf Elzinga BV is ingeschakeld door Woonwille.

Ook binnen in de woningen vindt er een heuse opwaardering plaats. Over het algemeen worden bij het gros van de huurders een nieuw keukenblok geplaatst, vindt er een toilet- en doucherenovatie plaats en worden nieuwe (gips)plafonds aangebracht. Maar niet alles wordt de huurder opgelegd door Woonwille. Op verzoek kan er een centraal verwarmingssysteem geïnstalleerd worden. Dit laatste zal ongetwijfeld worden doorberekend in de huurprijs.

De werkzaamheden moeten volgens de planning voor de bouwvak afgerond zijn. Maar dat betekent niet dat Woonwille klaar is in Jirnsum. Want na De Terp en de Douwemstrjitte zijn de volgende straten aan de beurt: Himdyk (31 t/m 45), De Slinke (8), Gravinnewei (8 en 9), De Heareburch (2 t/m 8, 1 t/m 7, 14 en 22, 30 t/m 34, 9 t/m 13, 26 en 28) en de Molestrjitte (2 t/m 8). Dit betreft hoofdzakelijk planmatig onderhoud aan de buitenzijden. Dit zal zijn beslag vinden in de periode augustus / september.


Het onderhoud wordt groots aangekondigd


Straatbeeld Douwemastrjitte: containers voor opslag materiaal
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen