VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 17 oktober 2005 | door Redactie

0

Hard werken loont: Irnsum wint met 4-2.

Dat resulteerde in de eerste 10 minuten in een opgelegde kans voor Rogier Nugteren en een schuiver van Dirk Kooistra. Meer dan een corner leverde dat niet op. Het veldoverwicht van Irnsum leverde een reeks van niet minder dan 4 corners op. De straffe wind, die in de eerste helft dwars over de breedte van het veld stond, verhinderde gerichte schoten op het doel van keeper Koop van Friesland.
Het was in 18e minuut dat Rogier Nugteren de bal op links ineens op zijn slof nam, en de bal via een fraaie krul in de bovenhoek verdween: 1-0.
Irnsum bleef fel aanvallen. Een schot van Douwe Elzinga werd in 21e minuut tot corner verwerkt. Uit de hoge corner, die volgde, kon spits Marcel Terra ongehinderd inkoppen: 2-0. Irnsum bleef de wedstrijd beheersen en keeper Michel Schippers had vrijwel niets te doen.
In de 38e minuut een mooi uitgespeelde aanval van Irnsum, waarbij laatste man Bennie van Dijk net naast schoot. De laatste minuten waren de spelers van Irnsum al bezig met de thee, want de langste man van het veld, spits Tromp van Friesland mocht ongehinderd op de vuisten van keeper Michel Schippers schieten. Een vrije schop van Friesland ging, gelukkig voor de grote schare trouwe supporters van Irnsum, hoog over.
In de tweede helft was de wind nog iets gedraaid, en speelde Irnsum eigenlijk tegen de wind in. Het elftal trok zich hier niets van aan en bleef fel op de bal jagen.
Het leverde direct een grote kans op voor Peter Hottinga. Hij schrok er blijkbaar zelf van, de bal sprong van zijn voet en keeper Tromp kon een doelpunt voorkomen.
Na ruim 10 minuten in de tweede helft werd Dick Hellinga vervangen door Sjoppie Visser.
Ruim 10 minuten later werd een snelle uittrap door Marcel Terra op waarde geschat, hij schoot onhoudbaar voor keeper Tromp in: 3-0.
Irnsum zat op rozen, maar er waren nog 25 minuten te gaan.
Irnsum bleef gelukkig aanvallen, maar miste de rust om het af te maken.
Zowel Rogier Nugteren en Sjoppie Visser misten de kansen.
Een misverstand in de achterhoede van Irnsum gaf Visser van Friesland de mogelijkheid om de stand voor Friesland wat dragelijker te maken: 3-1.
Tien minuten voor tijd was het over voor Friesland, een mooie strakke voorzet van Sjoppie Visser werd door verdediger Kaller pardoes achter zijn eigen doelman geschoten:4-1.
Friesland ging in de laatste vijf minuten massaal aanvallen. Er ontstond ruimte achterin bij Friesland en dat leverde voor Irnsum diverse kansen op: Sjoppie Visser mikte net naast het doel en de inzet van Rogier Nugteren verdween eveneens naast het doel.
Aanvaller Visser van Friesland bleef loeren op een kans en dat werd in 43e minuut van de tweede helft, na weer een misverstand in de achterhoede van Irnsum, beloond: 4-2.
In de resterende blessuretijd speelde Irnsum de wedstrijd rustig uit.
Na het fluitsignaal ontving de ploeg van trainer Wim Huizing terecht luid applaus van de supporters, een moeilijke klus was geklaard. Met hulde aan het harde werken en de strijdlust van alle spelers. Het bracht Irnsum naar de vijfde plaats in de 4e klasse A.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen