Aanpassen Herfst 14 - kopie

Gepubliceerd op 9 november 2014 | door Redactie

0

Herfst in volle gang, winter in aantocht

Vorige week was het nog zomerjassen en voor sommigen zelfs kortebroekenweer, gister waaide het (redelijk) hard uit het  zuiden en voelde het meteen bijna winters  aan. Er waren zelfs pupillenteams die de maillots al weer aangetrokken hadden..
Zo was er binnen een week een temperatuurverval  van 20 naar 8 graden. Dat scheelt meer dan een jas!

Voor de omringende ijsclubs reden genoeg om de banen weer onder  water te laten lopen. Echter, Ijsclub Jirnsum wacht hiermee tot  de eerste dag van december. Tenzij de vorst eerder zijn intrede doet. Mocht het ook deze winter weer raak zijn (de vorige vorstperiode dateert van twee jaar terug), dan kan de ijsclub in ieder geval gebruik maken van het opgeknapte ‘koek-en-zopie-onderbind-opwarm’ hokje. Deze is namelijk door een lokale schilder weer van een nieuwe verflaag voorzien.
Herfst 14 - kopie
Totdat het zover is kunnen de schaapjes nog lekker genieten van het lange gras en het herfstige zonnetje. En zolang Koning Winter nog op zich laat wachten, kunnen de de winterjassen nog afgewisseld worden met zomerjassen, er in de korte broek gefietst of gevoetbald worden en kan er nog op- of aan het huis geklust worden.

Want vandaag was het alweer zachter weer dan gisteren en kan het morgen wel weer kouder worden, of natter..met lagere temperaturen en harde wind of geen wind.. Niemand die het weet.
Voor we het weten  zijn Sint Martinus en Sint Nikolaas weer vertrokken en ligt er een dik pak sneeuw in de kerstvakantie.

In het laatste geval: doe voorzicht, allen!

**Het Atje Keulen-Deelstra bordje zal na haar opknapbeurt weer terug worden gehangen op het hokje**

DSC 0312 - kopie

DSC 0324 - kopie

DSC 0349 - kopie

DSC 0352 - kopie

DSC 0344 - kopie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen