Nieuws no image

Gepubliceerd op 22 juni 2002 | door Redactie

0

”Het doek is gevallen!”

Sinds september 1900 timmert Allegro aan de weg. Er is in de ruim 100 jaar veel gebeurd. Jirnsum mocht trots zijn op deze brassband, welke in de loop der jaren heeft aangetoond muzikaal veel in haar mars te hebben.

Uitgerekend na het 100-jarig jubileum werden de probleempjes echte problemen. Het ledental was niet meer toereikend om er een waardige brassband op na te houden. Hiervoor zijn minimaal 26 blazers vereist.

Bestuurslid Hanneke Wijnja zei dat er thans nog 16 leden bij de vereniging zijn. Hiervan spelen 13 een blaas- en 3 een slaginstrument. Te weinig dus om de brassband levend te houden. “Het is net als trekken aan een dood paard”, aldus Hanneke Wijnja over de huidige situatie.

Hoewel er de laatste jaren nog wel pogingen zijn gedaan om vooraal jonge leden aan zich te winnen (via de scholen), is het niet voorgevallen dat de aanwas groter werd. Sterker nog; er verdwenen leden.

Ook financieel kende men problemen. Naast de € 135 maandelijkse lasten voor huur en beloning aan de dirigent, was men ook nog tientallen Euro’s kwijt aan verzekeringen, onderhoud van de instrumenten en Buma-rechten. De inkomsten van georganiseerde acties en de ca. 250 donateurs wogen niet op tegen de toenemende lasten.

Het bestuur, dat binnenkort de laatste formele zaken zal afhandelen, heeft nu besloten dat het al geplande concert op camping Molehiem nu tevens de laatste wordt. “Het is niet anders. Het doet pijn, maar het is na goed overleg de juiste beslissing”, aldus bestuurslid Wijnja.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen