VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 13 september 2004 | door Redactie

0

Het geluk was niet met ons …

De weersomstandigheden hadden dan ook niets met lente te maken. De wind loeide uit alle hoeken en gaten van het veld en maakte goed voetbal eigenlijk onmogelijk.

Na vier minuten kwam de eerste grote kans voor Irnsum: Anne Bertus v.d. Meulen kwam na een snelle aanval over links oog in oog met keeper Driesten te staan, de bal ging echter naast het doel. Na vijftien minuten kwam Rogier van Nugteren net niet eerder bij de bal dan keeper Driesten. Irnsum had de eerste vijftien minuten duidelijk de beste kansen.

Pas na ruim twintig minuten spelen kwam er de eerste uitgespeelde kans voor MKV’29, spits Schraler ramde de bal echter hoog over, het Leeuwarder bos in.
Na een half uur leek MKV’29 dan toch te scoren, maar dan wel in eigen doel! De verdediger Koopman kopte de bal op de bovenlat van zijn eigen doel. Gelukkig voor de Leeuwarders sprong de bal achter het doel.

Kort daarop verzuimde Martin Hiemstra om te scoren, zijn schot ging voor open doel voorlangs. Ook Remco den Dulk wist het doel niet te treffen, zijn lobbal ging over de keeper maar ook over het doel heen.
Irnsum sprong in de eerste helft slordig met zijn kansen om. MKV’29 had nog wat mogelijkheden tegen de rust, maar slaagde er eveneens niet in de bal in het doel te werken. Op slag van rust kopte Rogier van Nugteren nog over het Leeuwarder doel.

De thee had Irnsum duidelijk goed gedaan, want half tegen de dwarrelende wind spelend begon Irnsum beter te combineren.
Na vijf minuten in de tweede helft resulteerde dat in een prima kopkans voor Cor Dijkstra.

Maar het werd eentonig: de bal ging over. MKV-er van de Wal kwam plotseling alleen voor de Irnsummer keeper Michel Schippers te staan, maar met een uitstekende reflex redde de keeper.
Irnsum wisselde na zestig minuten kort achter elkaar: voor Jouke Riemersma komt Alex Dijkstra en voor Rogier van Nugteren komt Peter Hottinga. De in de tweede helft ingevallen Sjouke Pieter Visser voor Edward Jorna kreeg twee uitgelezen kansen op rij: maar het wilde niet lukken.

Een schot van Peter Hottinga op de keeper, een lage voorzet van links van Remco den Dulk werd door Cor Dijkstra op de paal geramd…de terugspringende bal belandde tot ook zijn eigen verbazing in de handen van keeper Driesten. Na de wissels drukte Irnsum meer naar voren en kwam MKV’29 bijna niet meer over de eigen helft. Irnsum kreeg nog een handvol kansen, maar zoals trainer Johnny Nota na afloop teleurgesteld zei:”

Het had hier eigenlijk 6-3 voor Irnsum moeten zijn, maar ik vond Irnsum in de tweede helft heel dwingend spelen, maar je moet niet alleen kansen maken, maar ook de doelpunten hieruit maken, gelukkig nemen wij dan nog een punt mee, want met die wind…,maar goed, het geluk was niet met ons.”

Het was inderdaad meer van ‘Hoor de wind waait door de bomen”, alleen weigerde MKV’29 om voor Sinterklaas te spelen. Het bleef dus 0-0. Maar met vier punten op zak en het vertoonde spel in de tweede helft kan Irnsum met vertrouwen de derby aanstaande zondag tegen Akkrum tegemoet zien.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen