VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 8 maart 2003 | door Redactie

0

Het IKWSS F3-zevental: een heel apart stel

Heeft de voetbalkoorts na de 4-2 zege van vorige week dan nu echt toegeslagen? Heeft het dragen van het befaamde oranje IKWSS shirt dan toch een magische werking? Of willen de pupillen speelminuten maken om zo de befaamde uitnodiging voor het IKWSS-einde-seizoensfeest zeker te stellen?
De spelers wilden er vandaag niet over praten. Ze waren met hun gedachten duidelijk ergens anders: de wedstrijd, het leuke blonde meisje in de selectie van Jubbega, en zorgen over de autoritaire scheidsrechter. Na een paar laatste tactische aanwijzingen van leiders én sponsors Christian Niemarkt en Rienk de Vries, was het moment daar. De scheids kondigde de start van de wedstrijd aan door autoritair hard op zijn fluit te blazen, alsof het de bedoeling was dat zijn vrouw thuis kon horen dat hij inderdaad naar het sportcomplex van Jubbega was afgereisd……….

Het was overduidelijk dat de storm vandaag als achtste man fungeerde. Voor het team dat de wind in de rug had wel te verstaan. Zowel de eerste als de tweede helft speelde zich namelijk voor één en hetzelfde doel af. In de eerste helft had Irnsum het voordeel van de wind en was overduidelijk de betere. Men liet zich niet afleiden door noch het leuke blonde meisje van Jubbega, noch door de autoritaire scheidsrechter en schopte er vrij simpel 2 ballen in het doel van Jubbega: Albert Hofstra en nogmaals Albert Hofstra. Aangezien Mike Dijkstra het doel keurig schoon hield, gingen we met 0-2 rusten. De weersomstandigheden hadden zichtbaar impact op de jongens want voor de tweede helft werden voorzorgsmaatregelen genomen: een trainingsjas onder het shirt, en even lekker tegen de warme kachel aanleunen. Het mocht echter niet baten.

De tweede helft was Irnsum kansloos. Hoewel enkele van onze jongens tot de grootste talenten van de vv Irnsum behoren, bleken ze toch niet opgewassen tegen de zware storm, de regen, het slechte veld en de autoritaire scheidsrechter. De aandacht ging daarom meer en meer uit naar het leuke blonde meisje in de selectie van Jubbega. Gelukkig wist doelman Danny Stoker de schade beperkt te houden: 2-2 was de eindstand. Gezien de omstandigheden zijn leiders en sponsors zeer tevreden met dit puntje. Hoe vaak heeft Irnsum punten uit Jubbega gehaald?

Voor niet-insiders nog even de kernpunten van Irnsum F3 op een rij: aantrekkelijk voetbal, doordacht tactisch concept, optimale inzet, teamspirit, respect voor de tegenstander, ambitie maar bovenal een niet-lulle-maar-lelle-mentaliteit.
Dus tot volgende week zaterdag in Irnsum voor wederom een spetterend optreden van Irnsum F3!.

Dit optreden werd mede mogeljk gemaakt door:
– Sietse Jan Fennema
– Michiel Hoekstra
– Marco van der Ley
– Jelle Meintema
– Danny Stoker
– Marco Wijtsma
– Sido Brinksma
– Mike Dijkstra
– Simon Hoekstra
– de ouders
– het leuke blonde meisjes van Jubbega
– de autoritaire scheids
– leiders Christian Niemarkt en Rienk de Vries

Volgende week hopen wij u op deze site een teamfoto te kunnen presenteren.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen