Nieuws no image

Gepubliceerd op 13 augustus 2003 | door Redactie

0

Het Jirnsumer Merke geruchtencircuit komt op gang

De Merke Parade, meestal met de (ex-)studenten van IKWSS aan kop, zal ook dit jaar van start gaan vanaf de Gravinnewei, of zoals de mannen van het dispuut zelf zeggen: ‘smith residence’. Verder zijn zij naar het schijnt in het diepste geheim met iets bezig. De redactie kon ze echter geen zinnig woord ontlokken.

Dan is er nog de naamloze ploeg van Age Mol en kornuiten. Zelf zeggen ze dat er dit jaar niet echt veel aktie wordt ondernomen voor wat betreft een stunt, althans nóg niet. Wel gaat deze ploeg met de Merke Parade mee, inclusief kar maar dit jaar zonder de Jirnsumer kat als boegbeeld. “We hebben dit jaar wederom geen muziek, maar wel bass-ondersteuning“,aldus Wim de Wit. Wat deze bass-ondersteuning precies inhoudt, zullen we zien op de zaterdagochtend.

Het schijnt dat ook andere groeperingen plannen voor stunts in het vooruitzicht hebben gesteld. Zo zijn er plannen om een gedeelte van Jirnsum in een heus waterballet te verven, om het Grouster viaduct oranje te verven maar ook het aloude plan om het Grouster skûtsje te kidnappen leeft nog steeds onder deze groep jongeren. Na het tumult van voorgaande jaren verwachten we echter dat men dergelijke stunts dit jaar wel achterwege zal laten, temeer omdat de politie ook dit jaar verscherpt gaat patrouilleren.

Een delegatie van het Jeugdcentrum, heeft dit jaar weinig plannen wat betreft de Merke Parade en eventuele stunts. Een aantal bezoekers van het JCI heeft overigens wel ideeën. Zo werd er gesproken over een kar met muziek en allerhande ‘ontvreemde’ decoraties. Ook deze ploeg laat verder weinig los, al lieten ze wel het woord ‘zendmast’ vallen…..

Een nieuw, maar twijfelachtig, fenomeen doet dit jaar haar intrede: een Jirnsumer heeft een beloning uitgereikt voor het mooiste souvenir uit Grou. Laten we hopen dat iedereen dit jaar de kop erbij houdt, want een nacht in de cel daar schiet niemand iets mee op. We besluiten dan ook met de oudhollandse omschrijving van een ‘stunt’: doordacht, vernuftig maar bovenal leuk voor iedereen!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen