Nieuws

Gepubliceerd op 11 december 2016 | door Redactie

0

Het was een rustige kerstmarkt..

Deze zevende editie van de Kerstmarkt in Jirnsum zal wellicht te boek gaan als een rustige. Er was dit jaar gekozen voor het 11-17 tijdstip ipv het 13-18. Of dit de enige reden was voor de rustige middag in Jirnsum, zal nog moeten blijken tijdens de evaluatie.

Er was dit jaar, zoals ieder jaar, op negen locaties bedrijvigheid. Vaste plekken zoals ‘Café De fantast’ had ook dit jaar de kerstbomen verkoop buiten en sieraden en dergelijke boven. Het ‘Thomashûs’ had het ‘Nivelhúske’ weer kerstelijk sfeervol ingericht en ook ‘Oleander’ had de deuren weer geopend.
In het ‘It Kattehûs’ was het gezellig druk met een grote variatie aan koopwaar. Droge worsten en kinderboeken, maar ook sieraden en heuse ontharingsstand. Onderweg met de paardentram naar de andere kant van Jirnsum kon het Parochiezaaltje worden aangedaan, met chocomelk, ansichtkaarten en kerststal. Even verderop was het bij ‘De 2 Gemeenten’ ook een grote verscheidenheid aan kerstwaar. Onder meer parfum, foamklei, boerentsiis en kleding. Koopcentrum Frits had ook dit jaar weer enthousiast de deuren geopend en aan het einde van het dorp, bij ‘Camping De Boomgaard’, werd het eeuwenoude kerstverhaal, interactief, uitgebeeld. Na een plechtige ontvangst, via de herberg (met glühwein, chocomelk en live blokfluit/hobo muziek) en diverse figuranten, naar het koor en de stal met Jozef en Maria met hun pasgeboren kindeke. Via de drie wijzen, die vroegen naar de weg, kwam men bij het kampvuur voor een broodje, met trekzakmuziek. In tijden van haast en onrust een welkome oase van rust, ondanks de drassige ondergrond en kale bomen.

Ongetwijfeld zal de kerstmarkt in Jirnsum een vervolg krijgen. Deze zit nu eenmaal vastgespijkerd in het dorp. Wellicht spelen er externe factoren mee, zoals kerstmarkten elders. Hopelijk was het incidenteel en kunnen er volgend jaar weer meer bezoekers geteld worden. Aan de standhouders ligt het in ieder geval niet, die waren in grote getale aanwezig.

 

 

 

dsc_1416

 

dsc_1402

 

dsc_1406

 

 

dsc_1408

 

dsc_1413 dsc_1414  dsc_1417

 

dsc_1422

 

dsc_1433

 

 

dsc_1431

 

dsc_1438

 

dsc_1437

 

dsc_1440

 

dsc_1445

 

dsc_1447

 

dsc_1442
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen