VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 13 augustus 2003 | door Redactie

0

Hitte teistert sportvelden Jirnsum

De afgelopen dagen heeft de hittegolf er voor gezorgd dat op vele plaatsen op het sportvelden bruine plekken ontstaan. Aangezien de gemeente het naliet om te velden te besproeien breidden deze plekken zich ontzettend snel uit.

Vervolgens heeft onze terreinknecht Bauke de Vries er alles aangedaan om deze plekken te bestrijden, door een zelfgemaakt pompsysteem aan te brengen. Helaas wou dit weinig helpen, aangezien niet alle plekken op de velden te bereiken waren.

Na controle van de gemeente bleek dat men het probleem, wat overigens in de gehele gemeente geldt, heeft onderschat. Alle velden in de gemeente mogen inmiddels niet meer betreden worden, en men is vanaf maandag met maar liefst twee sproeiers alle velden binnen de gemeente van water aan het voorzien. Of dit verschil gaat uitmaken, mag u zelf oordelen.

Door de droogte kunnen de voetbalteams van Irnsum niet meer trainen, en mag er tevens niet gekaatst worden. Vooral voor de voetbalclub een hele aderlating aangezien de hele voorbereiding zo overhoop gaat.

Ook het jaarlijkse kaatsen tijdens de Jirnsummer Merke dreigde hierdoor niet door te gaan, maar hiervoor wou men gelukkig een uitzondering maken.

De weergoden hebben inmiddels koeler weer op de planning staan. Of hier ook regen bij voorkomt is niet echt bekend. De velden zullen dus de komende weken nog niet zwaar belast mogen worden.

Redactie VVI Sjoppie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen